Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Anastacia - Anastacia 2004


Γράφει η Xplorer


Where do we go from here?
I wish I would disappear
I'm a lonely soul...So far from home

To 2004 η Anastacia κυκλοφορεί το 3ο studio άλμπουμ της. Η ίδια παρέα με άλλους δημιουργούς γράφουν 12 τραγούδια. 


Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το Seasons Change, το Heavy on my heart, το I Do, το Time και το Welcome to my truth. Δυο απ’ τα τραγούδια που έγιναν οι μεγάλες επιτυχίες του cd αλλά και που ακούγονται μέχρι σήμερα είναι το Left outside alone και το Sick & tired. Τα δικά μου αγαπημένα πέρα απ’ το Left outside alone και το Sick & Tired, το οποίο λατρεύω είναι τα Where do I Belong και Maybe today.

Still I wonder if you know...How it really feels
To be left outside alone...When it’s cold out here
Well maybe you should know..Just how it feels
To be left outside alone...


Η Anastacia λίγο καιρό μετά την διάγνωση της με καρκίνο του μαστού αποφασίζει να κυκλοφορήσει ένα δυναμικό προσωπικό άλμπουμ σα να είναι το τελευταίο της. Εξαιρετική δουλειά στην παραγωγή και την ενορχήστρωση με πολύ όμορφες μελωδίες πότε μπαλάντες και πότε πιο power pop με πολύ μικρά στοιχεία από soul και rock.

Happy turns to sad...Sometimes life gets bad
Things get rearranged...Nothing stays the same
It just never ends...Here we go again
One thing Still remains, Seasons seasons change 


Η φωνή της Anastacia είναι εξαιρετική. Έτσι κι αλλιώς έχει μια μοναδική χροιά που την ξεχωρίζεις σε ότι κομμάτι και να τραγουδήσει αλλά στο άλμπουμ είναι ακόμα πιο “δουλεμένη”. Πότε πιο γλυκιά και πιο θυμωμένη προσαρμόζει την φωνή της ανάλογα της ανάγκες του κομματιού αλλά και ανάλογα των συναισθημάτων της. Αυτό, όμως, που ξεχωρίζει στο άλμπουμ είναι ο στίχος. Άμεσος, αληθινός, άλλες φορές πιο αισιόδοξος και άλλες πιο σκοτεινός και απόλυτα προσωπικός δίνει το κάτι παραπάνω σε όλο το άλμπουμ.

Time keeps running away...No matter what's left behind
It keeps on moving...Tomorrow is not in today
And all of your yesterdays Are only a matter of Time...

Το άλμπουμ έγινε πολλές φορές πλατινένιο σε πολλές χώρες. Έφτασε την νούμερο 1 στο UK Albums Chart και το European Top 100 Albums.


Εν κατακλείδι το άλμπουμ είναι απ’ τις καλύτερες δουλειές της Anastacia. Κάτι ο εξαιρετικός στίχος, κάτι η μοναδική φωνή της, κάτι οι πολύ καλές μελωδίες καταφέρνουν να ανεβάσουν σ’ ένα αρκετά υψηλό επίπεδο το άλμπουμ.

I lost my peace of mind...Somewhere along the way
I knew there's come a time...You'd hear me say
I'm sick and tired Of always being sick and tired

Δεν υπάρχουν σχόλια: