Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Seventeen Days - 3 Doors Down (2005)


Γράφει η Xplorer


I wanted to find somewhere to hide and I opened up and left those fears inside
And I wanted to be anyone else
Only to find that there was no one there but me

Το 2005 οι 3 Doors Down κυκλοφορούν το 3ο studio άλμπουμ τους. Ο Brad Arnold στην φωνή, ο Matt Roberts στην κιθάρα και τα φωνητικά, ο Chris Henderson στην κιθάρα, ο Todd Harrell στο μπάσο και ο Daniel Adair στα Drums και τα φωνητικά γράφουν 12 τραγούδια. 


Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το Be Somebody, το Here By Me, το My World, το Live For Today, το Never Will I Break  και το Father's Son. Ένα τραγούδι που κάνει την διαφορά στο άλμπουμ και το δικό μου πολύ αγαπημένο είναι το πολύ όμορφο Landing in London παρέα με τον Bob Seger. Στο άλμπουμ υπάρχουν επίσης τα πολύ όμορφα Here without you σε ακουστική version και το Away from the sun σαν bonus tracks απ’ το Away from the sun.

And when the night falls in around me I don’t think I’ll make it through
I’ll use your light to guide the way Cause all I think about is you
And all these days i spend away Ill make up for this I swear
I need your love to hold me up when it’s all too much to bear


Οι 3 Doors Down επιστρέφουν τρία χρόνια μετά το πολύ επιτυχημένο Away from the sun αλλά δεν αλλάζουν το ήχο τους.  Πολύ καλή παραγωγή και ενορχήστρωση παρόλο που δεν χρησιμοποιούν πολλά όργανα. Southern rock σε συνδυασμό με μπαλάντες συνθέτουν όμορφες μελωδίες. 

Οι στίχοι του είναι εξαιρετικοί. Με απλά λόγια σου βγάζουν πολλά συναισθήματα και σε βάζουν αμέσως στο κλίμα του κάθε τραγουδιού. Δένουν πολύ όμορφα με την μουσική του κάθε κομματιού. Πολύ καλά φωνητικά και πολύ καλή δουλειά απ’ τον  Brad Arnold χωρίς υπερβολές καταφέρνει να δώσει το κάτι παραπάνω στο κάθε κομμάτι. 


These walls I make
They could hold me in and hold me back today
Oh but tomorrow's new and I'll walk right out and walk right over you
If you hear me screaming...Please don't let me fall again

Το άλμπουμ έγινε πλατινένιο τον πρώτο του κιόλας μήνα απ’ όταν κυκλοφόρησε.  To 2005 έφτασε στο top του Billboard 200 και το Landing in London στην θέση 32 στο  US Billboard Hot Mainstream Rock Tracks.


Εν κατακλείδι οι 3 Doors Down φτιάχνουν ένα πολύ όμορφο άλμπουμ. Αν και στον ίδιο περίπου τόνο όλα τα κομμάτια, σου μένουν και τα τραγουδάς αρκετή ώρα αφού έχεις ακούσει το cd. Ακόμα και σήμερα σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ακούμε το landing in London ή το Here without you.

Maybe I'm just crazy or the devil got inside
But either way my soul is gone and I'll end this all tonight
The one hand throws the whiskey, and the other throws the gun
As he cries out to the heavens
I am not my father's son

Δεν υπάρχουν σχόλια: