Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

For Your Entertainment - Adam Lambert (2009)


Γράφει η Xplorer


Oh God I wish I could make you see
Cause I know this flame isn't dying
So nothing can stop me from trying

To 2009 o Adam Lambert κυκλοφορεί το 1ο του studio άλμπουμ. Ο runner-up του 8ο κύκλου του American Idol φτιάχνει 14 τραγούδια για να μας συστήσει την μουσική του και διαλέγει πολύ “διάσημα” ονόματα για δημιουργούς του.


Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το For your entertainment, το Broken Open και το πολύ αγαπημένο Sleepwalker. Τρία απ’ τα τραγούδια που κάνουν τον ακροατή να τα προσέξει είναι το Fever που το έχει γράψει η Lady Gaga, το Soaked που το έχει γράψει ο τραγουδιστής και lead κιθαρίστας των Muse, Matthew Bellamy και το A Loaded smile της-υπέυθηνης κυρίως για το Beautiful και το Hurt της Christina Aguilera- Linda  Perry. Ένα τραγούδι γραμμένο απ’ την Pink, το οποίο κάνει την διαφορά στο άλμπουμ-για μένα- το οποίο λατρεύω και εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται στην πρώτη θέση του 25 most played στο ipod μου είναι το Whataya Want from Me.

Yeah, it's plain to see that baby you're beautiful
And there's nothing wrong with you
It's me, I'm a freak But thanks for lovin' me
Cause you're doing it perfectly
There might have been a time when I would let you slip away
I wouldn't even try but I think you could save my life
Just don't give up...I'm workin' it out
Please don't give in...I won't let you down
It messed me up, need a second to breathe
Just keep coming around...Whataya want from me


Το άλμπουμ έχει εξαιρετική παραγωγή. Πολύ όμορφες αν και “catchy” μελωδίες της pop και της electro-pop με κάποια στοιχεία dance και ελάχιστες πινελιές από rock και μπαλάντες ταιριάζουν εξαιρετικά με τους στίχους. Πολλοί καλοί στίχοι με διαφορετικά συναισθήματα και διαθέσεις.


Αυτό, όμως που ξεχωρίζει στο άλμπουμ είναι η φωνή του Adam Lambert. Μια πολύ ξεχωριστή φωνή που μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε κομματιού και με ευκολία πηγαίνει απ’ την μελαγχολική, εύθραυστη γλυκιά φωνή του Broken Open και του A Loaded Smile στην άγρια, θυμωμένη φωνή του Whataya Want From Me και του Music Again και στην χαρούμενη, ξεσηκωτική φωνή του For Your Entertainment ή του If I Had You. Εξαιρετικά φωνητικά και ένα πολύ όμορφο falsetto απ’ τον Lambert δίνουν το κάτι παραπάνω.

You got something to say...Your hands are tied
Open your mouth, open it wide...Let the freedom begin
Get on the floor, just let it drop...Don't it feel good, don't it feel hot?
Feel the fire within


Το άλμπουμ πούλησε 198,000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του φτάνοντας την θέση 3 στο Billboard 200. Μέχρι τον Ιανουάριου του 2011 είχε πουλήσει πάνω από 4,2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το άλμπουμ έγινε χρυσό στις Η.Π.Α και πλατινένιο σε πολλές χώρες ανάμεσα τους ο Καναδάς και η Αυστραλία.

I walk around and I feel so lost and lonely
You're everything that I want but you don't want me
I can't turn this around...I keep running into walls that I can't break down
I said I just wander around with my eyes wide shut because of you
I'm a sleepwalker walker walker...
Let me out of this dream, dream


Εν κατακλείδι, παρόλο που δεν κέρδισε το American idol-έτσι κ αλλιώς σ’ αυτά τα παιχνίδια με εξαίρεση το The Voice, σπάνια κερδίζουν αυτοί που αξίζουν πραγματικά- κατάφερε να κάνει την διαφορά. Αν και πολλοί λένε πως όλη η δημοσιότητα οφείλεται στο γεγονός της εμφάνισης του χαρακτηρίζοντας τον ως “Male Lady Gaga” ή στο γεγονός ότι δήλωσε πως είναι gay και δεν έχει κανένα λόγο να ντρέπεται γι’ αυτό ή να το κρύβει, για μένα έχει μεγάλο ταλέντο. Το άλμπουμ είναι πραγματικά πολύ δουλεμένο βγάζοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Προσωπικά τον θεωρώ star παρά το πολύ άσχημο εξώφυλλο του άλμπουμ.

Soaked to the bone and sink like a stone
Walk home alone...It's not the first time
It's not the worst crime...Your soul will be OK
And you've had enough, searching for love
And you miss the touch of someone new

Δεν υπάρχουν σχόλια: