Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Love, Lust, Faith and Dreams - Thirty Seconds to Mars (2013)


Γράφει η Xplorer


Demon, where did my angel go?

Το 2013 οι Thirty seconds to Mars κυκλοφορούν το 4ο studio άλμπουμ τους. Ο Jared Leto στην φωνή, την κιθάρα το μπάσο και τα πλήκτρα, ο Shannon Leto στα drums και τα κρουστά και ο Tomo Miličević στην κιθάρα, το μπάσο, τα έγχορδα και τα πλήκτρα επιστρέφουν μετά από 4 χρόνια με 12 τραγούδια.

Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το Up in the Air το οποίο στάλθηκε στην NASA και την SpaceX για την έναρξη του διαστημικού σκάφους Dragon και ήταν το πρώτο εμπορικό αντίτυπο μουσικής που στάλθηκε στο διάστημα, το διαστημικό σκάφος συνδέθηκε με τον Διεθνή Διαστημικό σταθμό κάνοντας το τραγούδι διαθέσιμο στο πλήρωμα του Expedition 35, το πολύ όμορφο Do Or Die, το End Of All Days και το Northern Lights. Τα  δικά μου πολύ αγαπημένα είναι το City Of Angels και το Up in the air. Ενα πολύ όμορφο και πολύ ιδιαίτερο κομμάτι το Depuis Le Debut.

I've been up in the air, out of my head, Stuck in a moment of emotion I destroyed.
Is this the end I feel? Up in the air, fucked up on life,
All of the laws I've broken, loves that I've sacrificed.
Is this the end, end, end, end?


Οι 30stM επιστρέφουν μετά από 4 χρόνια αλλάζοντας λίγο τον ήχο τους. Η Rock σε διάφορες παραλλαγές της όπως experimental, electronic και symphonic συνδυασμένη με κάποια στοιχεία electronic ακόμα και pop. Πολύ όμορφες μελωδίες, πολύ όμορφο βιολί και τσέλο με μια πραγματικά εξαιρετική παραγωγή κ ενορχήστρωση.

I danced with a million devils. Died from a life of sin.
Made love to a million angels. Murdered a million men.
There will be blood.


Όλα τα κομμάτια τα έχει γράψει ο Jared Leto-εκτός το Convergence που το έχει γράψει ο Shannon-και έχει γράψει κάποιους πολύ όμορφους στίχους αν και συγκριτικά με το ταλέντο του Leto θα μπορούσαν να είναι κ καλύτεροι. Η φωνή του Leto είναι πραγματικά εξαιρετική. Αν και διαφορετική απ’ το προηγούμενο άλμπουμ με περισσότερα φίλτρα και εφέ, δεν χάνει καθόλου στην ποιότητα. Το εύρος της φωνής του είναι τέτοιο που του δίνει την δυνατότητα να την χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Απ’ το πιο απαλό μελωδικό κομμάτι στο πιο άγριο και hard.

I'm tired of the waiting, for the end of all days.
The prophets are preaching, that the gods are needing praise.
The headlights are coming, showing me the way.
The serpents are singing, A song that's meant to say.


Το άλμπουμ πούλησε 52,000 αντίτυπα την πρώτη του εβδομάδα και έφτασε το 6 στο US Billboard 200 και την 1η στο UK Rock Albums. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω απο 70,000 αντίτυπα και έχει γίνει χρυσό και πλατινένιο σε αρκετές χώρες.

Love is a dangerous game to play.
Hearts are made for breaking and for pain.
I'm selfish and I'm cold. I promise you I said: Never again!


Εν κατακλείδι τους 30 Thirty seconds to Mars τους λάτρεψα απ’ το Hurricane του προηγούμενου άλμπουμ που θα γράψω κάποια στιγμή και γι’ αυτό αλλά ακούγοντας συνολικά την δουλειά τους έγιναν το καινούργιο αγαπημένο μου συγκρότημα. Πολύ καλή δουλειά σ’ αυτό το άλμπουμ. Αρκετά δουλεμένο με μεγάλη προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια αλλά κ ωριμότητα.

All my life I was never there just a ghost running scared
Here our dreams aren't made– They're won.

Δεν υπάρχουν σχόλια: