Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Own the Night - Lady Antebellum (2011)


Γράφει η Xplorer


When the summer rolls around and the sun starts sinking down
I still remember you...Oh, I remember you And I wonder where you are...

Το 2011 οι Lady Antebellum κυκλοφορούν το 3ο studio άλμπουμ τους. Η Hillary Scott στην φωνή, ο Charles Kelley στην φωνή και ο Dave Haywood στα φωνητικά, την κιθάρα, το πιάνο και το μαντολίνο φτιάχνουν 13 τραγούδια.


Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το We Owned The Night, το Just A Kiss, το When You Were Mine, το Cold As Stone και το As You Turn Away. Ένα απ’ τα τραγούδια που ξεχωρίζει στο άλμπουμ είναι η acoustic version της πολύ μεγάλης τους επιτυχίας Need you now απ’ το προηγούμενο άλμπουμ. Ένα απ’ τα πολύ αγαπημένα μου τραγούδια του άλμπουμ είναι το Wanted you more.

I kept waiting on a reason and a call that never came
No, I never saw it coming something in you must have changed
All the words unspoken, promises broken I cried for so long
Wasted too much time, should've seen the signs now I know just what went wrong
I guess I wanted you more and looking back now, I'm sure
I wanted you more...I guess I wanted you more


Οι Lady Antebellum επιστρέφουν μετά το πολύ επιτυχημένο άλμπουμ Need You Now και δεν αλλάζουν το στυλ τους ή τον ήχο τους. Ήχοι από Country σε συνδυασμό με pop φτιάχνουν πολύ όμορφες μελωδίες και σε συνδυασμό με την πολύ καλή παραγωγή έχουμε ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα.

All the nights we spent, just talking of the things we wanted out of life
Making plans and dreams together...Wish I'd seen, I was just too blind
My heart was open, exposed and hoping for you to lay it on the line
In the end it seemed there was no room for me
Still, I tried to change your mind...

Οι στίχοι είναι πολύ καλοί αλλά το δυνατό κομμάτι της μπάντας είναι τα φωνητικά. Ένας πολύ όμορφος συνδυασμός γυναικείων με αντρικών φωνητικών. Οι φωνές των Hillary Scott και Charles Kelley ταιριάζουν απόλυτα με εξαιρετική αρμόνια. Ο Kelley απ’ την μεριά του έχει μια βελούδινη, soul φωνή που κάνει την τέλεια αντίθεση με την φυσική, σχεδόν “ωμή” φωνή της Scott.


Το άλμπουμ έφτασε το νούμερο 1 στο Billboard 200 chart πουλώντας 347,000 αντίτυπα την πρώτη μόνο βδομάδα. Την Νο 1 έπιασε και στα US Billboard Top Country Albums, UK Country Albums Chart αλλά και στα charts πολλών χωρών παγκοσμίως.  Το άλμπουμ είχε πουλήσει μέχρι τον Ιούνιο του ΄13 1,631,000 αντίτυπα.


Εν κατακλείδι οι Lady Antebellum χωρίς να κάνουν υπερβολές ή το βήμα παραπέρα φτιάχνουν ένα καλό άλμπουμ. Έχουν δώσει πολύ προσοχή και είναι αρκετά δουλέμενο. Αρκετοί δυσαρεστήθηκαν απ’ το γεγονός ότι έμειναν πιστοί σ’ αυτό που ξέρουν χωρίς να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα ή ήχους, απ’ την άλλη οι φαν του συγκροτήματος έμειναν εξαιρετικά ικανοποιημένοι.

I wish I was cold as stone, Then I wouldn't feel a thing.
I wish I didn't have this heart, Then I wouldn't know the sting of the rain.
I could stand strong and still, watching you walk away.
I wouldn't hurt like this or feel so all alone.
I wish I was cold as stone.

Δεν υπάρχουν σχόλια: