Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Black Roses - The Rasmus (2008)


Γράφει η Xplorer


Everybody wants the glory...But you better remember
The fight is to the end

To 2008 οι Rasmus κυκλοφορούν το 7ο studio άλμπουμ τους. Ο Lauri Ylönen στην φωνή, ο Eero Heinonen στο μπάσο, ο Pauli Rantasalmi στην κιθάρα και ο Aki Hakala στα drums φτιάχνουν 13 τραγούδια.


Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το Dangerous Kind, το Lost And Lonely, το You Got It Wrong και το Ghost Of Love. Ένα απ’ τα τραγούδια των Rasmus που ξεχώρισαν και ακούγονται μέχρι και σήμερα είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες το Livin’ in a world without you. Τα δικά μου αγαπημένα είναι το Justify και το Ten Black Roses.

Life is like a boat in the bottle...Try to sail, you can't with no air
Day by day it only gets harder...Try to scream but nobody cares


Το άλμπουμ έχει εξαιρετική παραγωγή. Αν και δεν έχουν ξεκαθαρίσει σε ποιο είδος θέλουν να ανήκουν, ο ήχος τους έχει στοιχεία από rock, από pop, από goth και metal, καταφέρνουν να φτιάξουν πολύ όμορφες μελωδίες. Σ’ αυτό παίζουν ρόλο και τα πολλά όργανα που χρησιμοποιούν. Πολύ όμορφα πλήκτρα και τσέλο αλλά και μια πολύ δημιουργική κιθάρα με εξαιρετικά solo.

I watch as you sleep
Your nightmares break the silence
I can tell that you're in too deep
Got your mind down to a science
And every time that I touch you...I'm losing you


Ο στίχος τους είναι πάνω-κάτω ότι έχουμε συνηθίσει απ’ τους Rasmus. Αν και στην μουσική δυσκολεύονται να καταλήξουν στο τι ακριβώς είναι, στον στίχο δεν έχουν καμία τέτοια δυσκολία. Σκοτεινός και ατμοσφαιρικός είναι σαν το κάθε τραγούδι να είναι ένα ερωτικό γράμμα. Αυτό που ξεχωρίζει στο cd είναι η πολύ καλή φωνή του Lauri Ylönen. Μοναδική, μελωδική, ήσυχη και φανερά βελτιωμένη, ο Lauri Ylönen σου περνάει το συναίσθημα κάθε κομματιού.

Give me a reason...Why would you want me
To live and die...Living a lie
You were the answer...All that I needed
To justify, justify my life


Εν κατακλείδι, το άλμπουμ είναι αρκετά καλό. Απ’ το Livin' in a World Without You που απ’ την στιγμή που θα το ακούσεις θα σου κολλήσει στο μυαλό και θα το τραγουδάς συνέχεια μέχρι την φωνή του Lauri Ylönen που πραγματικά είναι πολύ καλή. Ένα άλμπουμ γεμάτο σκοτεινές και μελαγχολικές μελωδίες-το λέει  κι ο τίτλος άλλωστε- που σίγουρα σου μένει.

Suddenly someone was there in the window
Looking outside at the sky that had never been blue
Oh there's a world without you
I see the light...Living in a world without you
Oh there is hope to guide me...I will survive
Living in a world without you

Δεν υπάρχουν σχόλια: