Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Didn't It Rain - Hugh Laurie (2013)


Γράφει η Xplorer


I know the routine put another nickel in that there machine
I'm feeling so bad wont you make the music easy and sad

To 2011 o Hugh Laurie βγάζει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ. Τότε είχα πει ότι έπρεπε να βρεθεί ένας Άγγλος για να υμνήσει την μουσική της Νέας Ορλεάνης. Δυο χρόνια αργότερα ο Laurie επιστρέφει μ’ ένα ακόμα εξαιρετικό άλμπουμ. 


18 τραγούδια να σε γυρνάνε σε εποχές...μ’ ένα πραγματικά υπέροχο πιάνο. Τα τραγούδια που ξεχώρισα είναι το Changes με το υπέροχο πιάνο που έχει αλλά και τα υπέροχα χάλκινα, το I Hate A Man Like You, το The St. Louis Blues, το One For My Baby, το The Weed Smoker's Dream, το Didn't It Rain με έναν πιο χαρούμενο ήχο, το Kiss Of Fire ένα tango με ισπανικά και αγγλικά και το Evenin'. Τα τραγούδια που λάτρεψα ήταν το Junkers Blues αλλά και το εκπληκτικό Unchain My Heart σε μια διαφορετική version που μου η μελωδία του μου έχει κολλήσει στο μυαλό μέρες τώρα.

Unchain my heart...Let me go my way
Unchain my heart...You are in me night and day
Why leave me two a life of misery
When you don't care about the beans for me
So unchain my heart oh please and set me free...


Ο Laurie επιστρέφει και μας φέρνει πάλι μια ιδέα από την εποχή της jazz και των blues. Jazz, soul, κάποια στοιχεία από tango ακόμα και R&B και φυσικά blues συνδυάζονται και φτιάχνουν εξαιρετικές μελωδίες. Για ακόμα μια φορά στο πιάνο και την κιθάρα o Hugh Laurie με παραγωγό τον Joe Henry φτιάχνουν έναν υπέροχο ήχο. Φανερά επηρεασμένος απ’ την μουσική της Νέας Ορλεάνης αλλά και με μια γεμάτη και πλούσια παραγωγή δημιουργούν μια  μουσική ατμοσφαιρική να ταιριάζει απόλυτα στον στίχο αλλά και την φωνή του Laurie.

Everyone is facing changes...No one knows what's going on.
And everyone is changing places...Still the world keeps moving on.


O στίχος είναι απίστευτα νοσταλγικός και ζεστός αλλά αυτό που ξεχωρίζει εκτός την μουσική του είναι η φωνή του Laurie. Η φωνή του Hugh Laurie δεν είναι τέλεια και το ξέρει απόλυτα γι’ αυτό και σ’ αυτό το άλμπουμ είναι σε κάπως ποιό δεύτερο ρόλο και έχει πάρει την βοήθεια κάποιων guest. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι στα τραγούδια που τραγουδάει δεν είναι εξαιρετικός. Ταιριάζει απόλυτα η φωνή του στην μουσική και ο συνδυασμός είναι πραγματικά άψογος. Είναι αυτή η περίπτωση που το απίστευτο ταλέντο που έχει σαν μουσικός ξεπερνάει τα όποια τυχόν προβλήματα ή μειονεκτήματα έχει στην φωνή.

Some say I use a needle and some say I sniff cocain
that's the best damn feeling, μthat I've ever seen
So its goodbye, goodbye to Whisky And so long to Jin
Just give me my reefer...I wanna get high again


Εν κατακλείδι, θα το πω για ακόμα μια φορά και θα το γράφω κάθε φορά που γράφω για τον Laurie. Έχει πάθος, αφοσίωση, χάρισμα και γνώση. Παίζει  πιάνο, κιθάρα, ντραμς και σαξόφωνο. Ο τηλεοπτικός Dr House καταφέρνει να για ακόμα μια φορά να φτιάξει ένα μοναδικό άλμπουμ. Εντάξει τον Hugh Laurie τον αγαπώ. Τον αγάπησα σαν House και συνέχισα να τον αγαπώ σαν μουσικό. Απ’ όταν τον πρωτοάκουσα να παίζει στον House και αργότερα στην μπάντα που έχει φτιάξει μαζί με φίλους ηθοποιούς από διάφορες σειρές, Band from TV, για φιλανθρωπικούς σκοπούς μέχρι σήμερα στο δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ δεν σταματάει να με μαγεύει και να μου αποδεικνύει ότι πραγματικά λατρεύει αυτό που κάνει και βάζει όλη του την ψυχή σ’ αυτό.
 
Shadows fall upon the wall
That's the time I miss your kisses most of all
Even though I try, how can I go on
Oh evening, let me sleep 'til the glow of dawn is breaking
I don't care if I don't awaken...Since my baby's gone


Υ.Γ.: Εκπληκτικό εξώφυλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: