Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Hydra - Within Temptation (2014)


Γράφει η Xplorer


You can never wear my crown 'cause it weighs too much
And I crush every motherfucking thing I touch.

Πριν από λίγες μέρες οι Within Temptation κυκλοφορούν το 6ο studio άλμπουμ τους. Η Sharon den Adel στην φωνή, ο Robert Westerholt στις ηλεκτρικές κιθάρες, ο Ruud Jolie σε ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, ο Martijn Spierenburg στα πλήκτρα, ο Jeroen van Veen στο μπάσο και ο Mike Coolen στα drums φτιάχνουν ένα άλμπουμ με 10 καινούργια τραγούδια και 10 remakes.


I'm gonna run to the edge of the world, run to the edge of the world.
Need to find my way home, home.

Τα 10 καινούργια τραγούδια είναι αρκετά καλά. Με την βοήθεια των Howard Jones  (τραγουδιστή των Killswitch Engage και Blood Has Been Shed), του Xzibit, της Tarja Turunen (τραγουδίστριας των Nightwish), του David Pirner (τραγουδιστή των Soul Asylum) και Piotr Rogucki (τραγουδιστή των Coma) στην φωνή κάνουν το κάθε τραγούδι να αξίζει τουλάχιστον ένα άκουσμα. Αυτά που ξεχώρισα ήταν το Whole World Is Watching με τον David Pirner, το Tell Me Why, το Dangerous με τον Howard Jones, το Edge Of The World και βέβαια η μεγάλη επιτυχία του άλμπουμ, το Paradise με την Tarja Turunen. Τα δικά μου αγαπημένα ήταν το And We Run με τον Xzibit και το Let Us Burn. Απ’ τα remakes ξεχωρίζουν το υπέροχο Let her go-πραγματικά το αγαπώ πολύ αυτό το κομμάτι, το radioactive και το Dirty Dancer του Enrique.

What about us...Isn't it enough...No we're not in paradise
This is who we are...This is what we've got...No it's not our paradise
But it's all we want and it's all that we're fighting for but it's not paradise...


Οι Within Temptation επιστρέφουν μετά το The Unforgiving χωρίς να αλλάζουν τον ήχο τους. Κυρίως Symphonic metal με διάφορα στοιχεία από heavy και power metal και κάποια στοιχεία από orchestral, goth και rock συνδυάζονται για να ακολουθήσουν την φωνή της Sharon den Adel. Η παραγωγή του άλμπουμ είναι εξαιρετική. Έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά στην ηχοληψία έτσι ώστε να συνδυάζονται άψογα η μουσική και η φωνή της Sharon den Adel αλλά και των υπόλοιπων τραγουδιστών. Ακούγεται “ωμή” και καθαρή η φωνή τους και μπορείς να καταλάβεις ότι η ερμηνεία τους είναι αψεγάδιαστη. Βέβαια, πάντα οι within temptation κατάφερναν να κρατούν εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της φωνής και των οργάνων.

I've been losing myself beneath this, so much broken by the rain.
Nothing can take my mind off how to make them pay.
Give up myself to nothing, then the pain will go away.
Losing myself to know this, I've been going away.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι αναμφίβολα η φωνή της Sharon den Adel, όπως και σε όλα τα άλμπουμ τους. Έχοντας μια απ’ τις πιο δυνατές φωνές, η  Sharon den Adel “πιάνει” κάποιες πραγματικά εντυπωσιακές νότες και με την βοήθεια του ορχηστρικού στοιχείου, πραγματικά απογειώνει ότι φωνητικό “task” έχει.  Η Sharon den Adel έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά και στον στίχο. Μαζί με τον Robert Westerholt γράφουν πολύ “έξυπνα” και φτιάχνουν κομμάτια που σου μένουν.

I know I won't change, I have tried...Was feeling so caged, hands tied
I can't find anything feeling so right, it's blinding hope
The countdown has begun...the walls are falling down
My life is on the line...The fear is mine...


Το άλμπουμ την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του έφτασε την νούμερο 1 θέση στο US Top Hard Rock Albums του Billboard και στο UK Rock & Metal Albums.


Εν κατακλείδι, το άλμπουμ είναι πολύ καλό. Σταθεροί στον ήχο τους και στο είδος τους-αν και έχουν προσθέσει κάποια νέα στοιχεία-φτιάχνουν ένα άλμπουμ χωρίς να σε εκπλήσσει-ιδιαίτερα δυσάρεστα. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στα remakes. Με μια διαφορετική οπτική γωνία σε κάνουν να προσέξεις το κάθε κομμάτι ακόμα κ αν δεν ξέρεις την original version ή δεν σου αρέσει. Έχει γίνει πραγματικά μια εξαιρετικά προσεγμένη δουλειά και έχουν δουλέψει όλοι πάνω στο άλμπουμ και όχι μόνο η μπάντα. 

Staring at the bottom of your glass
Hoping one day you'll make a dream last But dreams come slow and they go so fast
You see her when you close your eyes
Maybe one day you'll understand why Everything you touch surely dies
Staring at the ceiling in the dark
Same old empty feeling in your heart 'Cause love comes slow and it goes so fast
Well you see her when you fall asleep But never to touch and never to keep
'Cause you loved her too much And you dived too deep
But you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go
Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missin' home
Only know you love her when you let her go

Δεν υπάρχουν σχόλια: