Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Sex and Love - Enrique Iglesias (2014)


Γράφει η Xplorer


Let's drink that bottle and forget what we doing tonight...

Πριν από λίγες μέρες ο Enrique Iglesias κυκλοφόρησε το 10ο studio άλμπουμ του. Μετά από 4 χρόνια ο Iglesias επιστρέφει και κυκλοφορεί ένα άλμπουμ βασισμένο στις συνεργασίες.

I wanna be that guy inside your wildest dreams
So when you close your eyes your staring back at me
And as the tears fall burning like gasoline
I might be all out aces but baby
I'm still your king...


Αν και 6 διαφορετικές άλμπουμ version και 20 τραγούδια πάνω-κάτω, ο Iglesias τραγουδά solo μόνο στα 5. Tα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το  I'm a Freak, 3 Letters και το Let Me Be Your Lover με τον Pitbull, το There Goes My Baby με Flo Rida, το Physical με την Jennifer Lopez, το Beautiful με την Kylie Minogue, το Still Your King και το Heart Attack. Τα Loco με τον Romeo Santos και El Perdedor με τον Marco Antonio Solis που είναι με μια μελαγχολική κιθάρα και κάποια κρουστά είναι απίστευτα όμορφα. Τα δικά μου πολύ αγαπημένα είναι το Bailando και το You And I.


Ο Iglesias επιστρέφει και χωρίζει το άλμπουμ σε δυο μέρη. Σ’ αυτό που είναι ότι πρέπει για τα πάρτυ και τα club και αυτό που είναι πιο συναισθηματικό και μπαλαντοειδές. Πολύ καλή παραγωγή και ενορχήστρωση. Χρησιμοποιεί αρκετά φυσικά όργανα όταν δεν βασίζεται στα ηλεκτρονικά μέσα όπως cello, βιόλα, βιολί, πιάνο, bongos, ακουστική κιθάρα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ όμορφο. Αν και 4 χρόνια μετά δεν αφήνει το είδος του. Πάντα μεταξύ dance-pop-που έτσι κ αλλιώς αγαπά τα τελευταία χρόνια αλλά και μπαλάντες –κάτι τύπου hero-φτιάχνει όμορφες μελωδίες για τον στίχο του.

You and I In a field Full of stars
We can hide from the world if we want
All I need is your hand and your heart
Let's be free Run away from it all...Just you and I...


Ο στίχος του-όπως πάντα-χωρίζεται μεταξύ αγγλικών και ισπανικών. Αρκετά απλός αλλά “catchy” έτσι που όταν τελειώσει το τραγούδι σου μένει στο μυαλό και το σιγοτραγουδάς. Η φωνή του είναι αρκετά καλή, όπως και των συνεργατών του. Ο Enrique Iglesias δήλωσε για τον τίτλο του άλμπουμ: “No matter what race, nationality, or religion you are, you have experience with both and you like them!”.

And now I'm hearing around
That you been running around
I didn't think I'd miss you
Now I'm feeling like a fool


Εν κατακλείδι, αν και ο Enrique δεν άλλαξε το στυλ του ή την μουσική του δεν πήρε και τις καλύτερες κριτικές που έχει ακούσει. Προσωπικά τον αγαπώ πολύ. Θεωρώ ότι το άλμπουμ είναι πολύ καλό γι’ αυτό που εξυπηρετεί. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν δήλωσε κάτι παραπάνω απ’ αυτό που είναι. Σ’ αυτό το άλμπουμ είπε να το διασκεδάσει απ’ την μια με κομμάτια καθαρά για χορό, απ’ την άλλη να βάλει και κάποια που αγαπά ο ίδιος και με την βοήθεια των φίλων του να φτιάξουν ένα άλμπουμ για όλα τα γούστα. Για μένα έχει γίνει μια πολύ προσεγμένη δουλειά και μου είναι πάντα ευχάριστο να τον ακούω.  

From the hotel room to the DJ booth
On the bathroom sink, yes, I'm just a freak
And when the sun goes down, gotta let it out
Baby don't blame me,
I'm-I'm just a freak!

Δεν υπάρχουν σχόλια: