Τρίτη 6 Μαΐου 2014

A Map of All Our Failures - My Dying Bride 2012


Γράφει η Xplorer


Mouth barely open, almost fearing to breathe And there is no other sound at all...
         
Το 2012 οι My Dying Bride κυκλοφορούν το 11ο studio άλμπουμ τους και γυρίζουν στα παλιά. Ο Aaron Stainthorpe στην φωνή, ο Andrew Craighan και ο Hamish Glencross στις κιθάρες, η Lena Abé στο μπάσο, ο Shaun Macgowan στα πλήκτρα και το βιολί και ο Shaun Taylor Steels που βοηθάει τους MDB στα drums φέρνουν 9 καινούργια τραγούδια. 


Τα τραγούδια έχουν όλα κάτι να προσέξεις. Με τον Aaron Stainthorpe στον στίχο και τους MDB στην μουσική έχουν προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Το A Map Of All Our Failures, το Like A Perpetual Funeral, το The Poorest Waltz, το Within The Presence Of Absence και το Hail Odysseus είναι μερικά απαυτά που ξεχώρισα. Το δικό αγαπημένο είναι το My Faults Are Your Rewards, απλά υπέροχο.

The midnight of you, swims into sunlight...I couldn't be more obvious
A river beside, it went by them all And ordered the words from the sea


Οι MDB επιστρέφουν και αποφασίζουν να γυρίσουν στις “ρίζες” τους με ήχοι από doom metal συνδυασμένα με στοιχεία από death και Heavy metal, πότε ποτέ έχει στοιχεία από atmospheric και symphonic μουσική χωρίς, όμως να αλλάζουν πορεία. Πολύ καλές κιθάρες που από πολύ απαλές και μελωδικές γίνονται σκληρές και “άκαμπτες” και ξανά πάλι μελωδικές.  Πολύ ωραίες αρμονικές και ένα εξαιρετικό βιολί που δίνει το κάτι παραπάνω κάθε φορά που ακούγεται.

Within your silk, I love to forget...I step around you softly
Drown away your little hatreds...Your pain is just a memory
As your summer fruit decays...My fire for you stays...Your body is a legend


Οι στίχοι είναι πολύ καλοί. Ο Aaron Stainthorpe γράφει για την λύπη, την νοσταλγία, τον θυμό, την απογνωση ακόμα και τον τρόμο με έναν πολύ ωραίο τρόπο. Τον στίχο βοηθάει αρκετά και η φωνή του. Πολύ καλή δουλειά πότε απαλή και πότε σκληρή, ο Aaron Stainthorpe σου περνάει ακριβώς το συναίσθημα του κάθε κομματιού και πιστεύεις πως ότι τραγουδάει το νιώθει κιόλας.

There is nothing new underneath the sun
The moon with its long arms, reaches into the sea
My eyes were towers high, in my heaven


Εν κατακλείδι, οι MDB κάνουν ένα εξαιρετικό comeback. Σκοτεινό, πότε πότε κρύο αλλά ταυτόχρονα μαγικό και όμορφο, το καινούργιο τους άλμπουμ είναι αυτό ακριβώς που περιμένεις να ακούσεις. Μια απτις πολύ καλές δουλειές τους. Ο Aaron Stainthorpe δήλωσε: “We try to vary it a bit for our own sanity, and a variety for the fans,” (...) "Enough to spice up a little bit, to keep it different from the things we've done in the past... but we have a recognized sound, and we're gonna stick to that, because that's what we enjoy doing.”

I’m unaware of a response...From my errant dark red soul
Too deep to be spoken aloud...I bury a word right in my heart
I lie in complete fear...I call the moths to tend me
I forget the form of my sins...

Δεν υπάρχουν σχόλια: