Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Hopes and Fears - Keane (2004)


Γράφει η Xplorer


This could be the end of everything
So why don't we go...Somewhere only we know?

Το 2004 οι Keane κυκλοφορούν το πρώτο τους studio άλμπουμ.  Ο Tom Chaplin στην φωνή. Ο Tim Rice-Oxley στο πιάνο, τα keyboards, το μπάσο και τα φωνητικά και ο Richard Hughes στα drums φτιάχνουν 12 τραγούδια.


Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το We Might As Well Be Strangers, ένα απ’ τα πιο όμορφα τραγούδια του άλμπουμ, το Bend & Break, το This Is The Last Time, το Bedshaped και το Sunshine μ’ ένα πολύ όμορφο ξυλόφωνο και καμπάνες. Ένα απ’ τα τραγούδια που έκανε την διαφορά στο άλμπουμ, έκανε ευρέως γνωστούς τους Keane και το δικό μου πολύ πολύ αγαπημένο είναι το Everybody’s Changing μ’ έναν απ’ τους πιο αγαπημένους μου στίχους.

So little time...Try to understand that I'm
Trying to make a move just to stay in the game
I try to stay awake and remember my name
But everybody's changing And I don't feel the same
You're gone from here And soon you will disappear
Fading into beautiful light
Cause everybody's changing And I don't feel right


Η παραγωγή είναι αρκετά καλή. Η μουσική βασίζεται κυρίως στο τρίπτυχο πιάνο, φωνή, και Drums και παρόλο που κάποιες φορές δίνεται περισσότερος “χώρος” στην φωνή, οι μελωδίες είναι αρκετά καλές. Το πιάνο σε συνδυασμό με τα drums “δένουν” πολύ όμορφα και κάνουν μια πολύ καλή δουλειά στο να δώσουν τον ρυθμό κάθε τραγουδιού.

Οι στίχοι είναι καλοί, θα μπορούσε όμως να έχει γίνει και καλύτερη δουλειά. Παρόλο που σχεδόν όλα τα τραγούδια τα έχει γράψει ο Tim Rice-Oxley φαίνεται να έχει βασιστεί στον Chaplin και να τον έχει κάνει το κέντρο της έμπνευσης του. Η φωνή είναι αρκετά καλή. Όλα τα κομμάτια είναι βασισμένα στο Chaplin. Του έχουν δώσει περισσότερο “χώρο” και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Η φωνή του είναι αρκετά δυναμική και γεμάτη λες και ακούς χορωδία.

I know you think I'm holding you down And I've fallen by the wayside now
And I don't understand the same things as you...But I do
Don't laugh at me...Don't look away...


Το άλμπουμ έχει πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 9,000,000 αντίτυπα μέχρι και σήμερα ενώ έγινε πολυπλατινένιο σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Έγινε το 11ο best-selling album of the 2000s in the UK και τον Ιούλιο του 2001 το 9ο biggest-selling album of the 21st century in the UK.


Εν κατακλείδι για ντεμπούτο άλμπουμ έχει γίνει μια καλή δουλειά. Οι στίχοι έχουν τα προβλήματα τους και η μπάντα φαίνεται να έχει βασιστεί στον Chaplin κρατώντας λίγο πιο πίσω τα υπόλοιπα μέλη της. Παρόλαυτα αυτά έχει γίνει μια αξιοπρεπή δουλειά και βέβαια έδωσε και το πρώτο μεγάλο hit στην μπάντα για να προχωρήσει. Τα μετέτπειτα άλμπουμ είναι αρκετά πιο ώριμα χωρίς, όμως, αυτό να κάνει το Hopes and Fears κακό.

We might as well be strangers in another town
We might as well be living in a different world
We might as well

Δεν υπάρχουν σχόλια: