Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

37η Γιορτή Βιβλίου


Γράφει η Μιρέλα Σταυρινού


Στο Ωδείο της πρωτεύουσας από τις 4 έως τις 15 Ιουνίου

Την ευκαιρία να επισκεφτούν μια από τις μεγαλύτερες γιορτές βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία όσοι βρίσκονται στην Αθήνα το διάστημα 4-15 Ιουνίου.

Το Ωδείο Αθηνών θα φιλοξενήσει σε αυτό το διάστημα την έκθεση βιβλίου. Η έκθεση των βιβλίων θα γίνει στο περιστύλιο του κτιρίου, ενώ στις αίθουσες του Ωδείου θα λάβουν χώρα πολλές ακόμα εκδηλώσεις.

Η έκθεση, που έχει την ονομασία «Ανάγνωση 2.0», πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, καθώς ο Σύλλογος Εκδοτών Αθηνών στηρίζει συνεργασίες που μπορούν να δημιουργήσουν δίκτυα πολιτισμού.

Την έκθεση στηρίζει και το υπουργείο Πολιτισμού, αφού η 37η Γιορτή Βιβλίου τελεί υπό την αιγίδα του.

Μια δυναμική αστική εμπειρία που εκκινεί από τα βιβλία, συναντά διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού, καλεί τους πολίτες σε διαδραστικές εμπειρίες, πάντα με οδηγό τα βιβλία. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, καθώς ο Σύλλογος Εκδοτών Αθηνών επενδύει στις συνεργασίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δημιουργήσουν δίκτυα πολιτισμού.

Γράφει η Παρή Σπίνου στην Εφημερίδα των Συντακτών: "Πενήντα και πλέον εκδότες παίρνουν μέρος με σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή, ενώ «ανάλαφρα» στον σχεδιασμό τους περίπτερα θα απλωθούν στο περιστύλιο του Ωδείου, δημιουργώντας το κλίμα μιας ανοιχτής καλοκαιρινής έκθεσης. Παράλληλα, πλήθος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν τόσο στον κήπο όσο και στις αίθουσες του Ωδείου. Θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε ως μια κομψή, «μπουτίκ» έκθεση, αλλά και μια δυναμική αστική εμπειρία που εκκινεί από τα βιβλία, συναντά διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού και καλεί τους πολίτες σε διαδραστικές εμπειρίες."

Ο Χρήστος Χωμενίδης, στο Ωδείο Αθηνών, λίγο πριν τα εγκαίνια της 37ης Γιορτής Βιβλίου, μας μιλάει για τις συγγραφικές του συνήθειες και εξηγεί γιατί εσχάτως παίρνει το κομπιούτερ του και βγαίνει να γράψει στα καφέ της πόλης:


Για τους επισκέπτες και εκθέτες της 37ης Γιορτής Βιβλιου δεν χρησιμοποιήσουν το μετρό (στάση Ευαγγελισμός) και επιθυμούν να έρθουν με το αυτοκίνητό τους στη Γιορτή Βιβλίου, υπάρχει η ακόλουθη προσφορά του Polis Park:

«Όλοι οι εκθέτες/επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να παρκάρουν με € 1,00 την ώρα ( με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο η χρέωση είναι € 7,00 – η 1η ώρα) και η συγκεκριμένη χρέωση θα είναι κλιμακωτή μέχρι 6 ώρες. Άρα το μέγιστο που θα πληρώσει ο επισκέπτης της έκθεσης για 6 ώρες στάθμευσης θα είναι € 6,00.

Όσον άφορα στους εκθέτες, προσφέρουμε για όλο το διάστημα που διαρκεί η έκθεση, στάθμευση με € 30,00, δηλαδή, απεριόριστες είσοδοι – έξοδοι εντός 24ωρου με προσωπική κάρτα.

Για την έκδοση της προσωπικής κάρτας, ο κάθε εκθέτης θα πρέπει να υπογράψει συμφωνητικό με το Polis Park (οδού Ριζάρη), έχοντας μαζί του ως αποδεικτικό στοιχείο την απόδειξη πληρωμής του περιπτέρου του στην 37η Γιορτή Βιβλίου. Πληροφορίες Polis Park: κα Σταυροπούλου ή κο Αλεξόπουλος, τηλ. 210 72 55 420.


37η Γιορτή Βιβλίου

Ωδείο Αθηνών

4-17 Ιουνίου

Ωράριο

Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:00

Παρασκευή-Σάββατο: 18:00 – 22:30

Κυριακή:  11:00-14:30 και 18:00-22:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: