Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Comedown Machine – Strokes (2013)


Γράφει η Xplorer


Decide my past...Define my life
Don't ask questions Cause I don't know why
I don't listen and I don't speak
Well, it's a talent I don't know why

Το 2013 οι Strokes κυκλοφορούν το 5ο studio άλμπουμ τους. Ο Julian Casablancas στην φωνή, ο Nick Valensi στην κιθάρα, τα πλήκτρα, και το Mellotron στο 80's Comedown Machine, ο Albert Hammond, Jr. στην κιθάρα και τα πλήκτρα, ο Nikolai Fraiture στο μπάσο και το κλασσικό μπάσο στο Call It Fate, Call It Karma και ο Fabrizio Moretti στα drums και τα κρουστά μας φέρνουν 11 καινούργια τραγούδια.


Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το Tap out, το 50/50, το All The Time, το Call It Fate, Call It Karma μ΄ ένα υπέροχο ακουστικό μπάσο και το Happy Ending μ’ ένα εξαιρετικό στίχο. Τα δικά μου αγαπημένα έιναι το πολύ όμορφο Chances και το 80's Comedown Machine με μια εξαιρετική μελωδία.

Can I waste all your time here on the sidewalk?
Can I stand in your light just for a while?
I’ve waited around and oh no, you are are not around...I made up more time watchin’ you
I needed someone...I needed someone


Οι strokes επιστρέφουν και μπερδεύουν λίγο του φαν τους. 11 τραγούδια με διαφορετικά είδη το ένα απ’ το άλλο. Κάτι να θυμίζει απ’ το Is this it, κάτι να διαφέρει απ’ το Room on fire, μπέρδεψε κάπως τους φαν τους. Παρολ' αυτά η παραγωγή είναι εξαιρετική. Όμορφες ενορχηστρώσεις με πολύ έξυπνες μελωδίες.

I tried to believe in it for a second try...
It's there in the safe
Why don't you close the blinds for the night?
So please...Run away...So please...Run away

Ο στίχος είναι αρκετά καλός. Οι strokes έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά και έχει κάποια πολύ όμορφα κομμάτια. Η φωνή του Julian Casablancas είναι εξαιρετική. Δίνει το κάτι παραπάνω στο κάθε κομμάτι.

I will say! I will say don't judge me! I will say! I will say don't judge me!
I wait on a darkened highway! I wait on a darkened highway!


Το άλμπουμ πήγε  αρκετά καλά σε πωλήσεις αν υπολογίσουμε το γεγονός ότι οι Strokes αρνήθηκαν οποιαδήποτε promotion. Έφτασε την Νο 5 στο US Billboard 200 και την Νο 3 στο UK Albums Chart.

Find a job...Find a friend...Find a home...Find a dog...Settle down...Out of town
Find a dream...Shut it down...Please, please don't point it that way
It's just a trigger that goes once and you'll be unafraid...


Εν κατακλείδι, το άλμπουμ είναι αρκετά καλό. Δεν είναι το Is This It?, ούτε το Room On Fire. Οι Strokes συνδυάζουν διάφορες μουσικές επιρροές και ακούγονται να περνάνε πολύ καλά, να διασκεδάζουν και να ευχαριστιούνται μ’ αυτό που φτιάχνουν. Αυτό αν και δεν πολυάρεσε στους “κολλημένους” φαν, άρεσε τρελά στους κριτικούς αλλά και σε όσους έχουν ένα πιο ανοιχτό μυαλό.  Έχει κάποια προβληματάκια αλλά σαν σύνολο είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ και όπως έγραφε και χαρακτηριστικά στο Rolling Stone “Perhaps the Strokes need to get themselves some new fans”.

All alone in a room...Do you want what I want too?
All the time in the world...Is all that's necessary

Δεν υπάρχουν σχόλια: