Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Avril Lavigne - Avril Lavigne (2013)


Γράφει η Xplorer


Please tell me I'm your one and only or lie, and say at least tonight
I've got a brand new cure for lonely and if you give me what I want
Then I'll give you what you like...

Πριν απο ένα μήνα η Avril Lavigne κυκλοφορεί το 5ο studio album της. Μετά απο 2 χρονιά και το Goodbye Lullaby η Lavigne επιστρέφει δυναμικά με 14 τραγούδια και πολύ δυνατά ονόματα στην παραγωγή.


Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το Rock N Roll, το Here's To Never Growing Up, το You Ain't Seen Nothin' Yet, το Give You What You Like και το Let me go μαζί με τον Chad Kroeger τον τραγουδιστή και κιθαριστά των Nickelback αλλά και άντρα της. Πολύ όμορφη είναι η επανεκτέλεση του How you remind me των Nickelback. Το δικό μου πολύ αγαπημένο αλλά και αυτό που κατα την γνώμη μου κάνει την διαφορά είναι το Bad Girl με ένα πιο punk και σκοτεινό ύφος μαζί με τον πάντα εξαιρετικό Marilyn Manson.

One night...You won’t forget the rest of your life
So come on over to the wild side...Buckle up and, baby, hold on tight
Miss me, miss me, now you wanna kiss me
We both know that you love me 'cause I'm so bad!


Η παραγωγή είναι εξαιρετική. Με τον μοναδικό-ανάμεσα σε άλλους- David Hodges( Fallen-Evanescence) και τον Chad Kroeger δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο. Αναδεικνύει εξαιρετικά το κάθε όργανο και έχει γίνει μια υπέροχη δουλειά στην μίξη. Εξαιρετικές κιθάρες, πολύ καλή δουλειά στο πως χρησιμοποιούνται, ένα πολύ καλό μπάσο και αρκετά καλά έγχορδα. Ο ήχος της παραμένει πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Pop με στοιχεία rock και μια πιο mainstream pop φτιάχνουν “catchy” αλλά όμορφες μελωδίες. Η Lavigne με τον Kroeger και τον Hodges γράφουν αυτές ακριβώς τις μελωδίες που χρειάζεται ο κάθε στίχος τους.

I'll give you one last chance to hold me, if you give me one last cigarette
By now it's early in the morning
Now that I gave you what you want...All I want is to forget
When you turn off the lights...I get stars in my eyes
Is this love? Maybe someday
I've got the scene in my head...I'm not sure how it ends
Is it love? Maybe one day...
So don't turn on the lights
I'll give you what you like...Give you what you like

Οι στίχοι είναι αρκετά καλοί, κάποιοι πιο χαρούμενοι και “ανέμελοι” και κάποιοι πιο ώριμοι και συναισθηματικοί. Η φωνή της είναι είναι πολύ καλή. Μια φυσική φωνή, ωμή χωρίς εφε και διάφορα άλλα στα περισσότερα κομμάτια, η Lavigne “πιάνει” το ύφος του κάθε κομματιού και σου περνάει χωρίς κοπο το κάθε συναισθημα.


Το άλμπουμ μέσα σ’ ένα μήνα έφτασε το 5 στο US Billboard 200, το 4 στο US Digital Albums και το 8 στο UK Digital Albums. Έχει ήδη πουλήσει πάνω απο 110,000 αντίτυπα.

And I've been wrong, I've been down To the bottom of every bottle...
These five words in my head Scream, "Are we having fun yet?"
"Are we having fun yet?"


Εν κατακλείδι, η Lavigne δεν απογοητεύει σε καμία περίπτωση τους φαν της. Αν και δοκιμάζει καινούργιους ήχους, τους συνδυάζει τόσο όμορφα με τον γνώριμο ήχο απ’ τις προηγούμενες δουλειές της που κάνουν τον ακροατή να σκέφτεται το επόμενο άλμπουμ της και το τι μπορεί να επακολουθήσει.

Singing Radiohead at the top of our lungs
With the boom box blaring as we're falling in love
Got a bottle of whatever, but it's getting us drunk
Singing, here's to never growing up

Δεν υπάρχουν σχόλια: