Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

The Truth About Love – Pink (2012)


Γράφει η Xplorer


I look back and I realize all those times I was lonely
Praying for someday to hurry up and come and save me...

To 2012 η Pink κυκλοφορεί το 6ο της studio άλμπουμ. Στα καλύτερα της η Pink επιστρέφει με πολλούς συνεργάτες και καταφέρνει για ακόμα μια φορά να κάνει την διαφορά.

See, here's the bloody, bloody truth...You will hurt and you will lose
I've got scars you won't believe Wear them proudly on my sleeve
I hope you'll have the sense to know That sadness comes and sadness goes
Love so hard and play life loud...It's the only thing to give a damn about...


17 τραγούδια στην deluxe edition και όλα έχουν κάτι. Δυσκολεύτηκα πολύ να ξεχωρίσω κάποια μιας και όλα είναι πολύ καλά. Αυτά που μου έκαναν περισσότερο κλικ είναι το The Truth About Love, το Beam Me Up,το My Signature Move,το Are We All We Are, το Walk Of Shame, το How Come You're Not Here, το True Love παρέα με την Lily Allen που έχει και ένα εξαιρετικό video clip με τον άντρα της και την 2χρονη κόρη της, το Good Old Days και το Great escape που το έχει γράψει μαζί με τον Dan Wilson-που έχει γράψει το Someone like you της Adele. Δυο απ’ τα τραγούδια που έγιναν μεγάλη επιτυχία και όχι άδικα μιας και είναι πραγματικά εκπληκτικά μ’ έναν υπέροχο στίχο είναι το Try και το Give me a reason με τον Nate Ruess. Τα δικά μου πολύ πολύ αγαπημένα είναι το Blow me (One last kiss), το Here comes the weekend με τον πολύ αγαπημένο μου Eminem και το Where Did The Beat Go?.

Just when it can't get worse, I've had a shit day (NO!)
Have you had a shit day? (NO!), we've had a shit day (NO!)
I think that life's too short for this, I want back my ignorance and bliss
I think I've had enough of this, blow me one last kiss.


H Pink διαλέγει πολύ προσεκτικά τους συνεργάτες της. Με μια εξαιρετική παραγωγή και πολλά όργανα ανάμεσα τους τα πολύ όμορφα έγχορδα όπως τσέλο, βιόλα και βιολιά...η Pink μαζί με τους συνεργάτες της γράφουν εξαιρετικές μελωδίες. Ήχοι κυρίως από pop πάντα συνδυασμένη με κάτι άλλο. Πότε με rock, πότε με hip hop και πότε μπαλάντες...έτσι κι αλλιώς στα χρόνια που υπάρχει στη δισκογραφία έχει δοκιμάσει τα πάντα… ταιριάζουν άψογα με τον υπέροχο στίχο της.

The truth about love comes at 3am
You wake up fucked up and you grab a pen and you say to yourself
I'm gonna figure it out, I'm gonna crack that code Gonna break it break it down
I'm tired of all these questions and, now it's just annoying
Cause, no one has the answer...So I guess it's up to me to find the truth about love
As it comes, and it goes


Στίχος απλός που είναι άλλες φορές γλυκός και άλλες φορές εξαιρετικά κυνικός, πάντα όμως, στίχος που σου βγάζει το συναίσθημα που θέλει να σου περάσει χωρίς καμία δυσκολία και σε αγγίζει. Βέβαια αυτό που ξεχωρίζει στο άλμπουμ όσο καλή και αν είναι η μουσική ή ο στίχος είναι η φωνή της Pink. H φωνή της Pink είναι εξαιρετική. Καταφέρνει να ερμηνεύσει το κάθε τραγούδι με μεγάλη ευκολία όσο δύσκολο ή εύκολο και αν είναι. Χωρίς διάφορα εφέ και χωρίς να την αλλάζει-όπως κάνουν πολλοί καλλιτέχνες προκείμενου να “καταφέρουν” το τραγούδι-η φωνή της σου βγάζει μια ειλικρίνεια και μια ευθύτητα που λίγες τραγουδίστριες το καταφέρνουν.

Where there is desire...There is gonna be a flame
Where there is a flame...Someone's bound to get burned
But just because it burns doesn’t mean you're gonna die
You've gotta get up and try, and try, and try
Gotta get up and try, and try, and try


Το άλμπουμ την πρώτη του εβδομάδα πούλησε 281,000 αντίτυπα φτάνοντας την νούμερο 1 θέση στο Billboard 200, την 2 στο UK Albums Chart και έγινε πλατινένιο σε πολλές χώρες παγκοσμίως και διπλά πλατινένιο στην Αμερική. Έγινε το 6ο άλμπουμ του 2012 με τις περισσότερες πωλήσεις με πάνω από 3,000,000 αντίτυπα. Τον Οκτώβριο του 13 το άλμπουμ είχε πουλήσει πάνω από 5,000,000 αντίτυπα παγκοσμίως. To άλμπουμ ήταν υποψήφιο για Grammy Καλύτερου άλμπουμ.

Just give me a reason...Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent and we can learn to love again
It's in the stars...It's been written in the scars on our hearts
We're not broken just bent and we can learn to love again


Εν κατακλείδι, την Pink την αγαπώ πολύ. Είναι απ’ τις λίγες τραγουδίστριες που έχει καταφέρει να είναι στις πρώτες θέσεις με πρώτο ταλέντο την φωνή της και παρόλο που είναι στην κατηγορία pop είναι εντελώς διαφορετική από όλες τις άλλες γι’ αυτό όλες ακολουθούν το ίδιο στυλάκι...Το άλμπουμ είναι πραγματικά εξαιρετικό και η Pink έχει γράψει κάποια πραγματικά αριστουργήματα.

Sometimes I hate every single stupid word you say
Sometimes I wanna slap you in your whole face
There's no one quite like you...You push all my buttons down
I know life would suck without you

Δεν υπάρχουν σχόλια: