Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

This Is War - Thirty Seconds to Mars (2009)


Γράφει η Xplorer


Grab your gun, time to go to hell...I'm no hero guilty as charged...
Sold my soul, from heaven into hell...Sick as my secrets, but never gonna tell
Lock the blame, burden of my dreams Cause of faith in a blessing...
I believe...(a million little pieces)...Search and destroy...

Το 2009 οι 30 Seconds to Mars κυκλοφορούν το 3ο studio άλμπουμ τους. Ο Jared Leto στην φωνή, την κιθάρα το μπάσο και τα πλήκτρα, ο Shannon Leto στα drums και τα κρουστά και την κιθάρα στο L490 και ο Tomo Miličević στην κιθάρα, το μπάσο, το βιολί και τα πλήκτρα έρχονται με 14 τραγούδια.


Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το Vox Populi μ’ έναν εξαιρετικό στίχο, το This Is War, το Search And Destroy, το Kings And Queens, το πολύ ιδιαίτερο Stranger In A Strange Land και η πολύ όμορφη μπαλάντα Alibi. Ένα τραγούδι που ξεχώρισε απ’ το άλμπουμ και ο λόγος για τον οποίο γράφω αυτό το review μιας και το λατρεύω είναι το εκπληκτικό Hurricane. Ένα απ’ τα καλύτερα τραγούδια που έχει γράψει ο Jared Leto γενικότερα στην μουσική του καριέρα. Υπέροχος στίχος, υπέροχη μουσική και ένα πραγματικά εξαιρετικό video clip. Πολύ αγαπημένο το Night Of The Hunter και το Closer To The Edge. Εξαιρετικές και οι δυο διασκευές το Stronger του Kanye West και το πολύ αγαπημένο μου Bad romance της Lady Gaga.

No matter how many deaths that I die I will never forget
No matter how many lives that I live, I will never regret
There is a fire inside of this heart And a riot about to explode into flames
Where is your God? Where is your God? Where is your God?
Do you really want...Do you really want me?
Do you really want me dead, Or alive to torture for my sins?
Do you really want...Do you really want me?
Do you really want me dead, Or alive to live a lie?
Tell me would you kill to save a life? Tell me would you kill to prove you're right?
Crash, crash, burn, let it all burn...This hurricane's chasing us all underground


Οι 30stoM αλλάζουν τον ήχο τους απ’ το προηγούμενο άλμπουμ τους A Beautiful Lie. Πειραματίζονται λίγο με το είδος της μουσικής- ιδιαίτερα όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς τους ήχους- και μέσα στην rock προσθέτουν κάποια στοιχεία post-grunge και nu metal αλλά και electro-pop. Κάτι ακόμα που αλλάζουν είναι ότι από εκεί που είχαν την κιθάρα ως βασικό όργανο την πάνε στην δεύτερη θέση δίνοντας έτσι την πρώτη στα synth. Παρολαυτά η παραγωγή τους και η ενορχήστρωση είναι πραγματικά εξαιρετικές. 

Ο στίχος έρχεται και δένει απόλυτα με την μουσική. Ο Jared Leto που έχει γράψει όλη την μουσική και τους στίχους εκτός το L490 έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο να “δένουν” αυτά τα 2 μαζί. Αν και απλά λόγια και ευκολονόητα, τα νοήματα μπορούν να είναι παραπάνω από ένα. Έχει δώσει “βάθος” στους στίχους του και τους έχει γράψει έτσι που κάποιος να τα ερμηνεύσει με διαφορετικό τρόπο από κάποιον άλλον. Η φωνή του πολύ περισσότερο δουλεμένη απ’ το A Beautiful Lie και γενικά όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται όλο και πιο σωστή. Πολύ ενδιαφέρον είναι ότι για φωνητικά έχει ηχογραφήσει 1000 φαν που τραγουδούσαν το κομμάτι σε μια μικρή συναυλία που είχε κάνει το group την εποχή που ηχογραφούσαν το άλμπουμ. Ο J. Leto δήλωσε γιαυτό το άλμπουμ: "One thing that I thought was missing from 30 Seconds to Mars was a sense of optimism, which I think you feel on songs on this record. 'Kings and Queens,' there's a triumphant feeling of the possibilities that we all have. 'This Is War,' you feel a confidence and a celebration, and even 'Closer to the Edge'. [In the case of] 'Stranger in a Strange Land' ... the other thing I felt was missing was sexuality. And that's obviously a big part of all of our lives, and I thought it (was) important to address some of that."

Pray to your God, open your heart
Whatever you do, don't be afraid of the dark
Cover your eyes, the devil's inside
One night of the hunter...One day I will get revenge
One night to remember...One day it'll all just end


Το άλμπουμ έφτασε την θέση 18 στο US Billboard 200 και την 2 στο US Alternative Albums (Billboard). Έχει γίνει χρυσό και πλατινένιο παγκοσμίως και μέχρι το 2012 είχε πουλήσει πάνω από 4,000,000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Did you ever believe? Were you ever a dreamer? Ever imagine heart open and free?
Did you ever deny? Were you ever a traitor? Ever in love with your blood-lust and need?
Ever want to be free? Do you even remember? Want to beguile the devil like me?
Ever want to just stop? Do you want to surrender? Or fight for victory?
Here we are at the start...I can feel the beating of our hearts...Here we are at the start


Εν κατακλείδι, αν και τους γνώρισα αρκετά πρόσφατα τους 30StoM, έγινα και εγώ Echelon. Εξαιρετικά κομμάτια, απίστευτα προσεγμένα και ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Αν και έχουν διάφορα μικροπροβλήματα-όπως το να μην έχουν αποφασίσει ακόμα ξεκάθαρα τι είδος θέλουν να έχουν- το γενικότερο αποτέλεσμα σ’ αφήνει πλήρως ικανοποιημένο και ανυπόμονο για την επόμενη δουλειά τους. Proud Echelon.

I don't remember the moment I tried to forget…I lost myself, is it better not said
Now I'm closer to the edge…Can you imagine a time when the truth ran free?
The birth of a song, the death of a dream…Closer to the edge
This never ending story…Paid for with pride and fate…We all fall short of glory
Lost innocence…I will never forget

Δεν υπάρχουν σχόλια: