Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Girl - Pharrell Williams (2014)


Γράφει η Xplorer


I'm imagining things...Do you wanna try?
Take off your halo and wings...Girl, I can make her fly...

Τον Μάρτιο του 2014 ο Pharrell Williams κυκλοφορεί το 2ο studio άλμπουμ του και γίνεται γνωστός στο ευρύ κοινό. Μετά από 8 χρόνια από το In My Mind, επιστρέφει πιο δυναμικός από ποτέ και σαρώνει βραβεία.


Με πολλούς φίλους και συνεργάτες φτιάχνει 11 τραγούδια. Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το Smile, το Marilyn Monroe με την Kelly Osbourne στα φωνητικά, το Brand New που το λέει παρέα με τον Justin Timberlake και στο beatboxing τον Timbaland, το Know who you are ντουέτο με την Alicia Keys και το Gust of Wind με τους Daft Punk. Στα φωνητικά  συμμετέχουν και οι Miley Cyrus, Leah LaBelle, Tori Kelly και JoJo. Το τραγούδι που αναμφίβολα έκανε το μπάμ ήταν το Happy απ’ το o.s.t. του Despicable Me 2, το οποίο ήταν υποψήφιο και για Oscar. Τα δικά μου πολύ αγαπημένα είναι το Brand New και το Marilyn Monroe.

Wished so hard, I wished so hard that it came true
Then my lucky star, I guess you came from behind the moon
I put my arms around her, and I promise not to abuse you
Since now I found you, why the hell would I want to lose you?


Ο Pharrell Williams αν και 23 χρόνια στην μουσική βιομηχανία δεν είχε την αναγνώριση που του άξιζε μιας και ήταν κυρίως ως παραγωγός ή απλά συμμετοχή. Αποφασίζει να φτιάξει τα δικά του τραγούδια με μια πιο σοβαρή ματιά. Εξαιρετική παραγωγή. Ήχοι από Funk, R’n’B, dance pop με κάποια στοιχεία soul...όλα στις “χαρούμενες” νότες τους και με μια δόση κλασσικής pop αλλά και R’n’B των 70’s και 80’s. Πολύ όμορφη κιθάρα που ξεχωρίζει αλλά και πολύ ξεχωριστά κρουστά, ο Williams γράφει όμορφες μελωδίες για τον στίχο του.

I need you, like I breathe it...Music umbrellas can make a cover
Who cares if they don't see it? Don't you know that they're the same?
I need it like I breathe it...If you never discover, forever you'll suffer
Who cares if they don't see you? You got until then to learn the way...

Ο στίχος είναι αρκετά καλός. Έχει δώσει σε κάποια κομμάτια λίγη περισσότερη προσοχή απ’ ότι σε κάποια άλλα χωρίς όμως αυτό να μειώνει την δουλειά του. Η φωνή είναι αρκετά καλή. Παρόλο που έχει περιορισμένο εύρος είναι αρκετά σωστή και δουλεμένη και σε απόλυτα εξαιρετικό συνδυασμό με τα όργανα δημιουργεί trick το οποίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

All my life, when I describe
What I want, I've been misunderstood
The more I try, at bein' satisfied
And didn't think that I could
But then you came along, and you made me strong
Like God said you would


Το άλμπουμ έγινε χρυσό σε πολλές χώρες παγκοσμίως πουλώντας πάνω από 450,000 αντίτυπα. Την πρώτη του εβδομάδα κυκλοφορίας έφτασε την Νο 1 στο UK Albums Chart και στο US Top R&B/Hip Hop Albums του Billboard και την Νο 2 στο Billboard 200.

Never give up on the things that, that can make you smile
Even if it means you gotta crawl for a thousand miles
Don't you worry, about how far to go...
Enjoy the journey, and you know who you know you know...


Εν κατακλείδι, δεν τον πολυσυμπαθούσα για κάποιο λόγο, όμως όταν έψαξα λίγο την πορεία και άκουσα την μουσική του άλλαξα τελείως γνώμη. Ο Williams είναι αρκετά σοφός ώστε να ξέρει τι κάνει καλύτερα και αυτό αποδεικνύεται στο άλμπουμ του. Φτιάχνει τραγούδια που πρώτα απ’ όλα τα ευχαριστιέται ο ίδιος και διασκεδάζει μ’ αυτά. 20 χρόνια μετά και με απόλυτη προσήλωση σ’ αυτό που αγαπάει περισσότερο-χωρις να ξεφεύγει απ’ τις μουσικές του-καταφέρνει να κάνει την διαφορά. Είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ γεμάτο μουσική “χαρά”, σίγουρα φτιάχνει όποια “χαλασμένη” διάθεση.

Because I’m happy...Clap along if you feel like a room without a roof
Because I’m happy...Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I’m happy...Clap along if you know what happiness is to you
Because I’m happy...Clap along if you feel like that’s what you wanna do

Δεν υπάρχουν σχόλια: