Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Morning Phase - Beck (2014)


Γράφει η Xplorer


Drive to the night far as it goes
Away from the daylight into the afterglow
Somewhere unforgiven...Time will wait for you

Το 2014 ο Beck κυκλοφορεί το 12ο studio άλμπουμ του. Μετά από έξι χρόνια και το Modern Guilt ο beck επιστρέφει με 13 κομμάτια.


Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το Heart Is A Drum, το Country Down, το Turn Away και το εξαιρετικό Wave. Ένα απ’ τα τραγούδια που κάνει την διαφορά στο άλμπουμ είναι το Unforgiven, με μια υπέροχη φωνή και με μια υπέροχη μελωδία εκτελεσμένη απ’ τον πατέρα του Beck, David Campbell. Τα δικά μου πολύ αγαπημένα είναι το Morning, το Blue Moon μ’ έναν εξαιρετικό στίχο και το Waking Light.

I'm so tired of being alone
These penitent walls are all I've known
Songbird calling across the water
Inside my silent asylum


Ο Beck επιστρέφει και φτιάχνει ένα άλμπουμ παρόμοιο ηχητικά με το Sea Change. Εξαιρετική παραγωγή αλλά και ενορχήστρωση. Ήχοι από τσέλο, πιάνο, άρπα, κιθάρες, μπάσα ακόμα και το όργανο συνδυάζονται και φτιάχνουν εξαιρετικές μελωδίες. Πολύ όμορφες, “καθαρές” και φωτεινές ακουστικές κιθάρες, εξαιρετικός συνδυασμός κρουστών αλλά και υπέροχα synthesizers, όλα συμβάλουν στο να αναδείξουν την φωνή του Beck.

H φωνή του beck είναι πολύ καλή. Πλούσια, απλή και “ευαίσθητη”, είναι ότι ακριβώς χρειάζεται το κάθε κομμάτι. Ο στίχος είναι εξαιρετικός. Πότε ποιητικός, πότε ταξιδιάρικος και πάντα βαθειά μελαγχολικός και προσωπικός, ο Beck γράφει ότι ακριβώς νιώθει.

I move away from this place in the form of a disturbance
And enter into the world like some tiny distortion
If I surrender and I don't fight this wave
No I won't go under I'll only get carried away
Wave...Wave...Wave
Isolation...Isolation...


Το άλμπουμ έφτασε την Νο 1 στα US Top Tastemaker Albums, US Top Rock Albums, US Top Alternative Albums του Billboard αλλά και την 3 στο US Billboard 200.

Turn turn away From the weight of your own past
It's magic for the devil and betray the lack of change
Once you have spoken...Turn away


Εν κατακλείδι, το Morning Phase είναι μια πολύ καλή και ώριμη δουλειά. Ο Beck έχει καταφέρει να μετατρέψει την μελαγχολία του σε μουσική και το κάνει άψογα. Για μένα το άλμπουμ είναι εξαιρετικό και ο Beck άψογος, παρόλο που πήρε αμφίδρομες κριτικές.

When the memory leaves you
Somewhere you can't make it home
When the morning comes to meet you
Lay me down in waking light

Δεν υπάρχουν σχόλια: