Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Up the wall theatre festival


Γράφει η Μιρέλα Σταυρινού


To 1o Up the wall theatre festival είναι γεγονός από 16 έως 22 Ιουνίου στον Πολυχώρο Vault.

• Θεατρικές πρεμιέρες
• Παραστάσεις που ξεχώρισαν
• Προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους
• Μουσικά σχήματα της indie σκηνής
• Δρώμενα απ' τον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο

Στις 5 διαγωνιστικές μέρες του φεστιβάλ κοινό και κριτική επιτροπή αναδεικνύουν τη θεατρική ομάδα που θα κερδίσει μια θέση στην επόμενη σεζόν στο Vault. Το τελευταίο 2ήμερο δημιουργοί απ΄όλο το φάσμα των τεχνών δίνουν το προσωπικό τους στίγμα στο πλαίσιο του out of the box weekend... So get ready to go up the wall.

To πιο νέο θεατρικό φεστιβάλ της πόλης σας περιμένει στο Vault (Mελενίκου 26, Βοτανικός).


Μέγας χορηγός επικοινωνίας: OTE TV
Yπό την αιγίδα του www.all4fun.gr
Το επίσημο σάιτ του φεστιβάλ: www.upthewall.gr

Δευτέρα 16 Ιουνίου

18:00 Περιμένοντας τον Γκοντό στην Αριζόνα, ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ – 3rd floor (45’)
18.30  Ασυνείδητα υποσυνείδητα, Α-Ω - 1st floor (60’)
21:00 Μια συνομιλία είμαστε, "Eργαστήριο σκέψης" -  3rd floor (40’)
21:15 Δεύτερη Ευκαιρία, Αυτοσχεδιασμός από τους Bus Και - 1st floor (65’)

Τρίτη 17 Ιουνίου

18:00 Ψέματα ή Αλήθεια, Mind the Gap – 3rd floor (70’)
18.30  Ισμήνη και Καλυψώ, Της Έφης Μεράβογλου - 1st floor (60’)
21:00 Το νησί, βλακlist -  3rd floor (80’)
21:15 Brilliant traces, Ομάδα «Αρχή» - 1st floor (80’)

Τετάρτη 18 Ιουνίου

18:00 "Βρες τον" της Αμάντας Μιχαλοπούλου, Μαρία Κουμπάνη – 3rd floor (50’)
18.30 Τα χέρια του Θεού, Μatriz – 1st floor (60’)
21:00 Περιμένοντας τον Γκοντό στην Αριζόνα, ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ – 3rd floor (45’)
21:15 If only, CakeTree Theatre Company – 1st floor(60’)

Πέμπτη 19 Ιουνίου -


"Βρες τον"  της Αμάντας Μιχαλοπούλου

Στο διήγημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου "Βρες τον" η προγιαγιά Τασία συνομιλεί με τη δισέγγονή της, Αλεξία. Κοινός τόπος η ιστορική μπλε πολυκατοικία των Εξαρχείων, η εκμυστήρευση της Τασίας στην Αλεξία για την αναστάτωση που προκαλεί ο πρώτος έρωτας, η απρόσμενη σχέση δυο γυναικών που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές – μια αλληγορία για τη σχέση μας με την προσωπική μας ιστορία.

Η Αμάντα Μιχαλοπούλου στο "Βρες τον" ψυχογραφεί με μοναδικό τρόπο την γυναίκεια φύση σε όλες της ηλικίες ένα κείμενο βαθύτατα "Ελληνικό" σύγχρονο και άμεσο, μια παράσταση για την αγάπη την τρυφερότητα και τον μοναδικό τρόπο που επικοινωνούν και αγαπούν οι γυναίκες....

Το 'Βρες τον' ανήκει στην συλλογή διηγημάτων "Λαμπερή μέρα" εκδόσεις Καστανιώτης 2012 της Αμάντας Μιχαλοπούλου οπού πήρε και το βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών 2013 για αυτό.

Ερμηνεύει η Μαρία Κουμπάνη
Σκηνοθεσία: Κώστας Αριστόπουλος

Τετάρτη 18 Ιουνίου (18:00)
Πέμπτη 19 Ιουνίου (21:00)

Τα χέρια του Θεού

Μια εικαστική προσέγγιση στο αριστουργηματικό έργο του Λατινοαμερικάνου συγγραφέα Κάρλος Σολόρσανο, ''Τα χέρια του Θεού'', μεταφρασμένο στα ελληνικά, από μια ομάδα νέων καλλιτεχνών.

Το τελετουργικό δράμα, έχοντας ως αφετηρία την θρησκεία καταλήγει σε συνολική αμφισβήτηση της εξουσίας κατακρίνοντας το άβουλο και φοβισμένο κομμάτι της κοινωνίας.

Μετάφραση: Στεφανία Αϊβαλάκι, Θωμάς Διάφας
Σκηνοθεσία: Θωμάς Διάφας
Δραματουργική Επεξεργασία-Βοηθός Σκηνοθέτη: Σεμέλη Χαβιάρα
Κίνηση: Ρούλα Μανιάτη
Σκηνική Κατασκευή- Κοστούμια: Τίνα Χαβιάρα, Θρασύβουλος Καλαϊτζίδης
Μουσική: Τόμυ Λέλλος
Παίζουν οι: Χρυσάνθη Θεοδόση, Αγάπη Παπαθανασιάδου, Αγγελική Παρδαλίδου, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Βασίλης Ζώης, Αναστασία Χαριτίδου

Τετάρτη 18 Ιουνίου (18:30)
Παρασκευή 20 Τουνίου (21:15)

Ιf only


Τι συμβαίνει όταν τα παραμύθια γίνονται εφιάλτες; Το “If Only…” είναι μια επαναπροσέγγιση του κλασσικού παραμυθιού των αδερφών Grimm, «Χιονάτη». Στημένη σε ένα περιβάλλον ονειρικής πραγματικότητας με την αισθητική του 1930, η παράσταση είναι μια μελοδραματική εκδοχή αυτού που συχνά θυμόμαστε ως ένα γλυκό παραμύθι.

Με αφετηρία το γνωστό θέατρο BAC του Λονδίνου, η παράσταση έχει περιοδεύσει το καλοκαίρι του 2012 μέχρι και την Κορέα όπου και έλαβε τα βραβεία Καλύτερης Παράστασης και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο διεθνές Miryang Summer Arts Festival. Η παράσταση δανείζεται το στύλ του βωβού κινηματογράφου για να αναπαραστήσει επί σκηνής μια ιστορία διαχρονική. Οι ηθοποιοί – ως περιοδεύων κωμικός θίασος – ανακαλύπτουν επί σκηνής την ιστορία στη μορφή καρτών και επιχειρούν να την εξιστορήσουν στους θεατές χωρίς την παραμικρή χρήση λόγου.

Η διεθνής εταιρία CakeTree Theatre έχει ως βάση της το Λονδίνο. Η παράσταση – μετά από την ανέλπιστα επιτυχημένη πρεμιέρα της στο Bob Theatre Festival – θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά εξολοκλήρου με έλληνες ηθοποιούς με προσθήκες της καινούργιας σύνθεσης της ομάδας.

Σκηνοθετική Επιμέλεια: CakeTree Theatre Company & Στέφανος Αχιλλέως
Παίζουν: Γιώργος Ανδρουλάκης, Στέφανος Αχιλλέως, Έλενα Μεντζέλου, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου

Τετάρτη 18 Ιουνίου (21:15)
Παρασκευή 20 Ιουνίου στις (18:30)

To μαγικό ταξίδι της Ευγενίας

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που ψηφίστηκε ως η καλύτερη φετινή παιδική της σεζόν από τους αναγνώστες του Αll4fun στα 2α θεατρικά βραβεία κοινού και επαναλαμβάνεται τιμής ένεκεν για μία μόνο φορά στο Up the W-all festival.

Μια μικρή ντετέκτιβ, η μικρούλα Ευγενία, που μισούσε τα βιβλία, αποκοιμιέται προσπαθώντας να διαβάσει και βλέπει στον ύπνο της τον χειρότερό της εφιάλτη!Βρίσκεται κλειδωμένη στην Παλιά Βιβλιοθήκη και ο μόνος τρόπος για να βγει είναι να βρει το μαγικό Βιβλίο της Σοφίας!Τι γίνεται όταν ξάφνου ζωντανεύουν μέσα από τα βιβλία ο Δον Κιχώτης-ο Παράφρων Παράφωνος Ιππότης, ο Ηρακλής και ο Άτλας, η Νυσταγμένη Ωραία Κοιμωμένη, ο Μπετόβεν και πόσοι άλλοι ήρωες; Τι θα συμβεί όταν κάποιες περίεργες συναντήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την αποστολή της;

Η μικρούλα Ευγενία παίζοντας με σκιές και ήχους και έχοντας στο πλευρό της τους τρεις Βιβλιοφάγους, τα σκανταλιάρικα ξωτικά της Βιβλιοθήκης, περιπλανιέται στον χώρο και στον χρόνο. Μια κωμική αναζήτηση αυτογνωσίας γεμάτη τραγούδια και ζωντανή μουσική, μια φαντασμαγορική γιορτή που γνωρίζει στους μικρούς μας φίλους την αξία της γνώσης και της περιέργειας και μας επιτρέπει να βλέπουμε όνειρα πριν κοιμηθούμε!

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ντίνα Σταματοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Κωτσάκος 
Παίζουν οι ηθοποιοί:  Ρωμανός Καλοκύρης, Ιωάννα Μάντζαρη, Προμηθέας Νεραττίνι – Δοκιμάκης, Ουρανία Φουρλάνου

Πέμπτη 19 Ιουνίου (18:00)

ΟUT OF THE BOX WEEKEND

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Κάρβουνο, Θέατρο Κωφών Ελλάδος

Ο έρωτας ενός ζευγαριού στα χρόνια του εμφυλίου. Το 1947, με τον εθνικό διχασμό να καταστρέφει τη χώρα και να καθορίζει τις τύχες των ανθρώπων, ένας άνδρας και μια γυναίκα παρακολουθούν την κοινή τους ζωή να διαλύεται και τον έρωτά τους να καλείται να επιλέξει πλευρά, για να αντιμετωπίσει την εμφύλια σύγκρουση.

Από το πεδίο της μάχης ο άντρας και από την "ασφάλεια" του σπιτιού της η γυναίκα βιώνουν εξίσου τη φρίκη του πολέμου. Ανταλλάσσουν εμπειρίες στην προσπάθειά τους να δώσουν κουράγιο ο ένας στον άλλον. Ώσπου το κουράγιο δεν αρκεί, και τότε αποφασίζουν να δράσουν, επιφέροντας όμως το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. Η παράσταση είναι μια σύνθεση που βασίζεται σε αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων, αληθινές μαρτυρίες και τραγούδια της εποχής.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Θέατρο Κωφών Ελλάδος, δοκιμάζει τη συνύπαρξη κωφών και ακουόντων ηθοποιών μαζί στη σκηνή. Μοιράζονται τους ίδιους ρόλους συμπράτωντας σε ένα πείραμα που στόχο του έχει την απόλυτη ενσωμάτωση και συνεργασία κωφών και ακουόντων καλλιτεχνών.

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Βασίλης Βηλαράς
Κείμενα:Νίκος Αραπάκης, Θοδωρής Παπαθεοδώρου, Έλλη Παπαδημητρίου, Βασίλης Βηλαράς
Διερμηνεία/Χρονισμός: Σοφία Ρομπόλη
Κωφοί ηθοποιοί: Απόστολος Γιαννόπουλος, Σοφία Ζιάβρα, Ευανθία Πλαχούρα
Ακούοντες ηθοποιοί: Γιάννης Ιωάννου, Βασιλική Σουρρή, Πηνελόπη Τσούτσουβα

Σάββατο 21 Ιουνίου (21:30)

" Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη cut short "

Η ''Πατριδογνωσία'' δεν είναι μια απλή ''πολιτική επιθεώρηση''.
Είναι η αποθέωση της ποιότητας στην ψυχαγωγία και στο χιούμορ, ο καλαίσθητος συνδυασμός μουσικής και ποιητικού λόγου και σίγουρα η ευκαιρία για τον Γεράσιμο Γεννατά, να ξεδιπλώσει το μεγάλο ερμηνευτικό ταλέντο του, σπάζοντας το φράγμα μιας ακόμη ''stand up comedian'' παρουσίας.

Η παράσταση αυτή, συστήνει ένα νέο είδος πολιτικής επιθεώρησης. Θα παρουσιαστεί ένα μέρος της παράστασης συνολικής διάρκειας 60 λεπτών.

Πρωτότυπα κείμενα: Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Γαλίτης
Επιλογή κειμένων: Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Κομπογιάννης
Eρμηνεύει ο Γεράσιμος Γεννατάς
Σκηνοθεσία: Θανάσης Χαλκιάς

Κυριακή 22 Ιουνίου (21:30)

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ

"ΠΟΡΝΕΣ, τέσσερις ιστορίες και ένα ποίημα" της Αγγελίνας Παρασκευαϊδη

Το πρώτο θεατρικό έργο της Αγγελίνας Παρασκευαΐδη, σε μια ατμοσφαιρική ανάγνωση με live μουσική για πρώτη φορά μπροστά στο Ελληνικό κοινό.

Τέσσερις αληθινές ιστορίες, τέσσερις διαφορετικές γυναίκες, τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες του 20ου αιώνα.

Τέσσερις ''πόρνες'' που αφηγούνται και ξεδιπλώνουν την ζωή τους, τα όνειρά τους και τις επιθυμίες τους μέσα σε 50 λεπτά μιας συνηθισμένης νύχτας της ζωής τους, δίνοντας η κάθε μια, το δικό της τέλος... στην ιστορία της.

Κείμενο: Αγγελίνα Παρασκευαΐδη
Επιμέλεια αναλογίου: Μαρίνα Κανελλοπούλου, Αγγελίνα Παρασκευαΐδη
Ανάγνωση με αλφαβητική σειρά: Λένα Γιάκα, Μαρίνα Κανελλοπούλου
Πιάνο και σύνθεση μουσικής : Γιώργος Κυριάκος
Κιθάρα και ενορχήστρωση: Άγγελος Κατσέλης

Σάββατο 21 Ιουνίου (19:30)

SHORT PERFORMANCES

"Ιστορίες για περίεργα παιδιά, Χ-αίρεται"

Η ομάδα "Χ-αίρεται" επιλέγει 12 παραμυθένιες ιστορίες του Χρήστου Μπουλώτη για να τις παρουσιάσει μέσα σε 15 λεπτά στο "Up the W-all Festival".

Περίεργο ε; 12 ιστορίες σε 15 λεπτά...Εμείς πάντως έχουμε μεγάλη περιέργεια πως θα τα καταφέρουμε. Εσείς;

Διασκευή - σκηνοθεσία - ερμηνεία: Βάσια Χρήστου, Στέλιος Χλιαράς

Σάββατο 21 Ιουνίου (20:30)
Κυριακή 22 Ιουνίου (19:30)

Don't kill the fairy

Μια performance κουδουνάκι αφύπνισης από τον ψηφιακό μοναχικό μας λήθαργο. Ένα manifesto αντίστασης γραμμένο από τις νεράιδες που κατοικούν στο βουνό των Μουσών, τις τριτανιψιές και δευτεροξαδέρφες της Tinkerbelle, τις luben, τις fake, τις vagabond, τις νεράιδες σε μόνιμη υπαρξιακή κρίση, τις νεράιδες που στέκονται στο μάτι του δυστοπικού ψηφιακού κυκλώνα και αγωνιούν.

Αγωνιούν γιατί κάθε φορά που κάποιος, κάπου, ποστάρει στο facebook ένα που/ με ποιους/ γιατί/ πως, μία από αυτές κάπου πεθαίνει.

Ερμηνεύουν: Εύη Μωυσιάδου, Αναστασία Χαριτίδου

Σάββατο 21 Ιουνίου (20:30)
Κυριακή 22 Ιουνίου (19:30)

Στο βάθος του αδιεξόδου

Η ομάδα μανταΜίτσες παρουσιάζει "Στο βάθος του αδιεξόδου". Ένα 15λεπτο dark μουσικοθεατρικό απόσπασμα με θέμα την αυτοχειρία και την ψυχο-πνευματική κατάσταση των αυτοχείρων λίγο πριν την πράξη.

Ένα διαρκές φλερτ με τον θάνατο, που στις μέρες μας, δυστυχώς, φαντάζει για κάποιους όλο και πιο δελεαστικό...

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη & Κωνσταντίνος Μούτσης
Κείμενο: Μαντάμ Μ
Μετάφραση: Όλγα Κωστάκη
Παίζουν οι: Στέλλα Γεωργουλέα, Μαγδαληνή Παλιούρα, Έμμη Χάλαρη, Άντρη Χατζηχριστοδούλου

Σάββατο 21 Ιουνίου (20:30)
Κυριακή 22 Ιουνίου (19:30)

The Irish Bastard

Οι Ιρλανδοί εκτός από την αγάπη τους για το ποτό, τον Άγιο Πατρίκιο και τα διάσημα παραδοσιακά τραγούδια τους σχετικά με τα μεθύσια, της αλλεπάλληλες επαναστάσεις κατά των Άγγλων καθώς και για την ιστορία των προγόνων τους – τους Κέλτες – φημίζονται και για κάτι ακόμα: για την καλοτυχία τους.

Σ' αυτό ποντάρει μια οικογένεια Πειραιωτών όταν μαθαίνει πως ο γιος τους, ο Αντώνης, που λείπει για σπουδές στο Λονδίνο, θα φέρει μαζί του ένα φίλο του, τον Ιρλανδό Πάντι Ο΄Λίρι για να περάσουν μαζί τις διακοπές του Πάσχα. Όμως ο Πάντι κάθε άλλο παρά γουρλής είναι, αφού, από το πρώτο κιόλας βράδυ, η μια γκαντεμιά διαδέχεται την άλλη για την οικογένεια του Αντώνη, που προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον χαρούμενο Ιρλανδό. Μάταια όμως. Ο Πάντι ήρθε για να μείνει!

Kαι εκτός από την εξάρτηση του από το ποτό και την αγάπη του για τα τραγούδια της πατρίδας του, φέρνει μαζί του ένα οικογενειακό μυστικό που θα τους κάνει όλους άνω-κάτω.

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Χατζηκυριάκος

Σάββατο 21 Ιουνίου (20:30)
Κυριακή 22 Ιουνίου (19:30)

Έρωτας τέλος

Όταν ο έρωτας γίνεται ρουτίνα, όταν σταματάει να υπάρχει, όταν δεν κατάλήγει όπως φανταζόσουν… τότε τι;

Ψάχνεις; Απογοητεύεσαι; Ή απλώς γελάς;

Παίζουν οι: Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος, Ζαχαριουδάκη Κρυστάλλη, Ζησούδη Αγγελική, Καμμένος Πάνος, Ελεάννα Καυκαλά, Τσακαλίδης Θάνος

Σάββατο 21 Ιουνίου (20:30)
Κυριακή 22 Ιουνίου (19:30)

" Short Film Weekend Vol 1 & 2 "

Tο Σάββατο 21 Ιουνίου και την Κυριακή 22 Ιουνίου από τις 17.00 έως τις 19.00 στον 3ο όροφο του πολυχώρου Vault, οι επισκέπτες μας θα απολαύσουν 18 μικρά φιλμικά διαμαντάκια από μικρομηκάδες σκηνοθέτες που ξέρουν πως να σκαρφαλώνουν τείχη και να μεταφέρουν μικρές ιστορίες στη μεγάλη οθόνη.

Η θεματική των ταινιών θα είναι πολυδιάστατη, ενώ τα κινηματογραφικά είδη δεν θα περιοριστούν μονάχα στην κλασική αφηγηματική ταινία. Πολλές από τις ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν είναι πολυβραβευμένες σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ, ενώ άλλες συνεχίζουν δυναμικά τη φεστιβαλική τους πορεία.
Σας περιμένουμε για ένα σύντομο και διασκεδαστικό κινηματογραφικό ταξίδι! Ακολουθεί σύντομα το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου:

& Η φωτογραφία είναι από την βραβευμένη ταινία "Ο άνθρωπος που τάιζε τον ίσκιο του" του Μάριου Γαρέφου με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Ήμελλο και τη Μαρία Κίτσου.

Down the cellar

Πέντε καλλιτέχνες συνθέτουν ένα μωσαϊκό τέχνης - σχόλιο για την κοινωνία και την κατάληξή της. Η στρέβλωση της ανάγκης για επαφή σε μία κοινωνία αλλοτρίωσης ανοίγει τις πύλες σε πέντε κόσμους έκφρασης. Η βιομηχανική δυστοπία συναντά τη γενετική απόρριψη. Η προσπάθεια ενός απρόσωπου κοινωνού να εκφραστεί μέσα από ένα κενό ηχοτοπίο.

Μια καλλιτεχνική συνέργεια που δίνει την ευκαιρία στους θεατές να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα, σε ένα διαδραστικό, έργο τέχνης δίχως δημιουργό.

Εικαστική Performance: Φρειδερίκη Παπασταυροπούλου
Φωτογραφικές Εκθέσεις: Αντώνης Κούρκουλος, Γιώργος Λιανός
Μουσικός Αυτοσχεδιασμός: Γιάννης Κοντανδρεόπουλος (GHONE)
Γλυπτά: Κώστας Γρηγοριάδης (Ασφόδελoς Λείμωνας)
Καλλιτεχνική επιμέλεια – Σύνθεση: Χρηστος Σταμουλακάτος

& Στους χώρους του VAULT κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν έργα του Ιωάννη Πανουτσόπουλου και φωτογραφική εκθεση της Νικολέττας Γιαννούλη.

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Blame the Trees : "The Animated Experience"

Οι Blame the Trees είναι μία ατμοσφαιρική rock μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2011. Με κοινό παρονομαστή τις επιρροές τους από το Trip-Hop και το Post-Rock, έχουν συνδυάσει στοιχεία από διαφορετικά ακούσματα για να δημιουργήσουν τις δικές τους μελωδίες. Η μουσική τους περιλαμβάνει κιθαριστικά riffs, ambient grooves και ατμοσφαιρικές μελωδικές γραμμές.Έχουν μοιραστεί την σκηνή με τους Blindtrip, Distorted Function, Calf και τους Anal Veritas.

Όπως επίσης είχαν την τύχη να συμμετέχουν στο πρώτο A Post Jamboree Festival που διοργάνωσε το Six d.o.g.s και να παίξουν παρέα με τους we.own.the.sky και για δεύτερη φορά με τους Calf. Πρόσφατα, είχαν και τη χαρά να ανοίξουν το release show του πρώτου δίσκου (RIZA) των Villagers of Ioannina City (V.I.C) στο Kookoo.Τον Δεκεμβριο του 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP με τίτλο "Synapses" που αποτελείται από 7 κομμάτια. Πλέον ο ήχος τους συνδυάζεται με την παρέμβαση του Αντώνη Κατζουράκη ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα visuals, παρέχοντας έτσι στο κοινό μια οπτικοακουστική εμπειρία.

Talina (Natalia)
Blame (vocals, keyboards)
Harry Lite (guitar, effects)
Alex Mavrogiannis (bass, samples)
George Kariotoglou (keyboards, guitar, samples)
Panos Rodopoulos (drums, samples)

Είσοδος Δωρεάν στον 1ο όροφο του Vault
Θέσεις περιορισμένες (80-100 άτομα)
Σάββατο 21 Ιουνίου (22:45)

Belleville Cabaret


Οι Belleville είναι ένα γκρουπ που μετράει σχεδόν τρία χρόνια ζωής. Γεννήθηκε στις αρχές του 2011. Έμπνευση του ονόματος φυσικά αποτέλεσε η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Sylvain Chomet, les Triplettes de Belleville. H σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολέμου, η μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση, οι λεπτές πινελιές χιούμορ, συνοδεύουν αισθητικά τη μουσική τους.

Οι επιρροές τους ξεκινούν από την jazz και την blues, το swing του μεσοπολέμου, την μουσική για το θέατρο, και κάθε μορφή σύγχρονης προσέγγισης όλων των προηγουμένων. Αγαπημένοι καλλιτέχνες,ενδεικτικά, οι Django Reinhardt, Muddy Waters, Ella fitzgerard, Billie Holiday,Tom Waits, Tiger Lillies, Jill Tracy, καθώς και πολλοί ακομα. Έχουν εμφανισθεί σε πολλές σκηνές και μαγαζιά εντός και εκτός Αθηνών όπως, Faust Bar, Half Note, Gazarte, Σταυρός του Νότου, Cabaret Voltaire, Dizzy Miles, Darling, Piquet, After Dark, κ.α.

Πρώτη εμφάνιση έκαναν στο project RETROPOLIS 1 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , πέρσυ άνοιξαν μαζί με άλλες μπάντες τη συναυλία των Pupini Sisters στο Gagarin205 , συμμετείχαν στο φετινο φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών καθώς και στο Φεστιβαλ Χρωμάτων, τους είδαμε και δύο φορές στο φεστιβάλ Μέρες Ρεθύμνου στην Κρήτη καθώς και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα.

Οι Belleville, ξεκινούν το ταξίδι τους προσεγγίζοντας δικές τους συνθέσεις και διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και ήχο. Πιστεύοντας πως σύμφωνα με την σημερινή μουσική πραγματικότητα, τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο σύγχρονο από το ρετρό, οι Belleville δίνουν rendez-vous με την Μαφία του δρόμου, το κομψό στυλ και πάνω από όλα με την μουσική να παίζει το ρόλο του «οργανωτή» του εγλήματος. Σας περιμένουν με τα τσιγάρα κολλημένα στο στόμα σας. Τα υπόλοιπα επί σκηνής. Οι Belleville είναι:

Δώρα Τσίγκα: Φωνή
Πέτρος Λαμπρίδης: Κόντρα μπάσο
Ειρήνη Αναστασίου: Tσέλο
Γιάννης Καφετζόπουλος: Πιάνο
Θοδωρής Χριστοδούλου: Tύμπανα
Κατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης (διάρκειας 60 λεπτών) θα εμφανιστούν και swing dancers.
Κυριακή 22 Ιουνίου (22:30)

Μετά το τέλος της μουσικής παράστασης tων Belleville θ' ανακοινωθεί η νικήτρια ομάδα του διαγωνιστικού προγράμματος, που θα κερδίσει μια θέση στο πρόγραμμα του Vault για τη θεατρική σεζόν 2014-15
Το αποτέλεσμα θα προκύψει από το συμψηφισμό της κριτικής επιτροπής (η οποία θα διαφέρει από παράσταση σε παράσταση) και του κοινού. Μετά την ανακοίνωση της νικήτριας θ' ακολουθήσει πάρτι λήξης στο φουαγιέ του Vault.

Την κεντρική επιμέλεια και οργάνωση του φεστιβάλ υπογράφουν οι: Ελένη Σταμουλακάτου, Χρήστος Σταμουλακάτος, Κυριάκος Κουρουτσαβούρης, Δημήτρης Καρατζιάς, Μάνος Αντωνιάδης. Sτην επιμέλεια του shortfilm weekend η Ηρώ Αδρακτά.

Επιμέλεια γραφιστικών και αφίσας: Αντρέας Σταρόγιαννης
Ομαδική φωτογράφηση: Νικολέττα Γιαννούλη

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους: Περικλή Ασπρούλια, Αλέξη Βακρατσά, Ανδρόνικο Δημόπουλο, Χάρη Κεχαγιά, Μαρία Κωσταλά, Πάνο Κουρτίδη, Βαγγέλη Ράπτη, Άρη Τριανταφύλλου, Νάζη Τσιλιγκερίδου, Αντώνη Χειμώνα και όλους τους εθελοντές μας χωρίς τους οποίους η διεξαγωγή του φεστιβάλ θα ήταν αδύνατη.

Πολυχώρος Vault
Mελενίκου 26, Βοτανικός

Τηλ. Kρατήσεων: 2130356472, 6945993870

Δεν υπάρχουν σχόλια: