Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Βιβλία σχετικά με υγιεινή διατροφή


Γράφει η Μιρέλα Σταυρινού


Διακοπές προ των πυλών (για όσους από εμάς θα πάμε διακοπές), και σε μια πρόσφατη βόλτα μου σε μεγάλο βιβλιοπωλείο παρατήρησα πλήθος βιβλίων σχετικά με το πώς να ξεφορτωθεί κανείς τα περιττά κιλά (γιατί αν είναι να βγεις στην παραλία, πρέπει να θυμίζεις ναυαγοσώστρια του Baywatch. Άλλωστε οι παπαράτσι του Star Channel παραμονεύουν παντού).
Αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι είδα και κόσμο να τα αγοράζει. Και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ό,τι αγοράζει κανείς λογοτεχνικά βιβλία.

Τέλος πάντων, επειδή και μέσω της σελίδας μου στο Φέισμπουκ βλέπω πολλές φίλες που παλεύουν στο παρά 5 να χάσουν κιλά (πιο πολύ φίλες παρά φίλους, στους άντρες η προσωπικότητα επισκιάζει τα παχάκια ντε!), αποφάσισα αυτή τη βδομάδα να παρουσιάσω σύντομα και περιεκτικά κάποια βιβλία με σχετικά tips.
Αν κάποια (ή κάποιος;) από εσάς τα εφαρμόσει και όντως λειτουργούν, παρακαλώ ενημερώστε με. Μέχρι τότε, θα φορώ μόνο ολόσωμο μαγιό.

Καλές βουτιές.

- «Δίαιτα κάθε μέρα; Όχι, ευχαριστώ!»
των Δρ. ΜάικλΜόσλει και ΜίμιΣπένσερ


Χάστε βάρος, μείνετε υγιείς και ζήστε περισσότερο με την Επαναστατική Δίαιτα των 2 ημερών!

Εκδόσεις Μίνωας, 248 σελίδες, 11,70 ευρώ

Είναι δυνατόν να τρώτε χωρίς να στερείστε τίποτα για 5 μέρες την εβδομάδα και να γίνεστε όλο και πιο λεπτοί και υγιείς; Ένας νέος τρόπος αντίληψης της διατροφής και μια επιλογή ζωής που θα βελτιώσει την υγεία σας.

- «Η Δίαιτα Ντουκάν»
του Dr Pierre Dukan


Εκδόσεις Κλειδάριθμος, 424 σελίδες, 15 ευρώ

Η γαλλική επαναστατική δίαιτα που ακολουθούν φανατικά 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Οι απλές και σαφείς οδηγίες, σε συνδυασμό με τα έτοιμα μενού και τις νόστιμες συνταγές που προτείνει, θα σας επιτρέψουν να χάσετε οριστικά – και εύκολα – τα περιττά κιλά.

- «Γυρίζω σελίδα… στη διατροφή»
της Καλλιόπης Εμμανουηλίδου


Εκδόσεις Μεταίχμιο, 192 σελίδες, 12 ευρώ

Ένας οδηγός αυτογνωσίας που ταξιδεύει τον αναγνώστη στον τρόπο που λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος και στο πώς οι εμπειρίες της ζωής μας διαμορφώνουν τη διατροφική μας συμπεριφορά και δημιουργούν συνήθειες.

- «Διατροφή και Γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά»
των Ευγενία Καραγιαννίδου και Μαρία Στικούδη


Εκδόσεις ΖΗΤΗ, 180 σελίδες, 16 ευρώ

Το βιβλίο προσφέρει χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες, καθώς και πλήρες σύνολο συνταγών στους γονείς και σε όσους ασχολούνται με τη φροντίδα των παιδιών, προκειμένου να συμβάλλει στην προώθηση μιας ισορροπημένης διατροφής.

1 σχόλιο:

Ματίνα είπε...

Θα επικαιροποιήσω λίγο τη λίστα και θα προσθέσω το βιβλίο Η Διατροφή ως Ασπίδα Υγείας του Δρ William W. Li που μεταφράστηκε στα Ελληνικά και μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Χρονικό. Τσεκάρετε στο www.chronico.gr και αν σας ενδιαφέρει το θέμα ζητήστε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας να σας το προμηθεύσει.